- walimatul urus -

Sekapur sirih seulas pinang,
Semekar senyuman,
Seikhlas hati,

Dengan rasa penuh kesyukuran kehadrat ilahi

kami mengundangTuan/ Puan/ Encik/ Cik suami isteri serta keluarga ke Majlis Perkahwinan Danial Afandi bin Ahmad Helmi & Siti Noraishah Hafizah binti Mohd Yusof

kepada semua rakan-rakan termasuk rakan-rakan alam maya..anda semua dijemput ke majlis perkahwinan abg i Danial dan isteri beliau Aisha pada 3rd oct ni..sabtu

ye..sabtu ni. sory jemput last minit

oh.. lupa plak. masa adalah dr pkul 12pm smpai 5 pm. ini bkn setakat wedding je taw. thn ni we all buat 2 in 1. wedding+open house. jemput la dtg. i suka klu u ol meriahkn majlis ini

c u

p/s: lepas ni hanya akan ade entry auto publish sahaja hingga 3rd oct. i bz prepare kenduri. xde masa nak update2. lps tu i akan update lg k...



- best outfit -

hi blog..
i sgt bz skrg ni...xsempat nak memberi kasih syg kat blog. bnyk entry sekerat jalan dlm draft shj. sory ye blog..
dikesempatan mlm ini, i dengan berbesar hati nak join 1 contest. sebab2 i nak menjoinkn diri ke dlm kencah contest ini adalah utk mengubati hati yg sedang lara ni. ceihh...ayat mlm ni over sket ok. jiwa kacau...noktah!
i jumpe contest ni kat blog cik z@ck. comel cik z@ck berposing smpaikn i terasa nk jd pesaing die..ceihh..poyo lg. bkn..i join sbb jiwa kacau..noktah!
ok...sudah...xnk over membebel kat cnie. mari tgk gmba i nak tyg ni. best outfit eva utk i. xde yg lg hebat dr ini.

haaa..nahhh! serba hitam lg tuh. ok fine...tidak adil la kan x tunjuk muka tu. so i kasi lg 1 gmba. hey u..look at the camera plsss

masih xnmpk muka?? harus! thats y i told u td that is my best outfit eva. mcm penyangak pun ade jgak. kenapa i pkai mcm tu?? sila rujuk entry ini arab or ninja dan juga entry ini ninja part 2

xpercaya itu i?? sila la percaya...susah payah i pkai mcm tu...

org lain tayang 1 gmba..i tayang lebih dr org lain...i kan over kan kan.

ini pesanan dr pihak penaja:

Postkan gambar anda di blog anda bertajuk "BEST OUTFIT" dan
linkkan
Hanida Lavida. ;) Sila EMAIL kan link anda di hanidalavida@yahoo.com. Tarikh tutup akan diberitahu kemudian. Selagi saya tak post tarikh tutup, selagi itulah contest masih on untuk anda!



- loser -

entry ini dimulakan dengan mood yg tidak memberangsangkan. rs xseronok melalui kehidupan seharian tanpa si die. i need u my camera...
...wihuu...
dah 2 minggu rsnye hidup tanpa camera sendiri sbb camera tertinggal kat kereta someone fewdays b4 raya..
sejak itu i lantik personal photographer. skrg ble photographer amek cuti..i jd rs mcm loser. padan muka diri sendiri!!


- birthday cake -

ini la die cake bday i ari tu...cheese cake 4 me n tiramisu 4 wanpah. cake i accident sket...die cair...
tgk la cake ni. tp kan...cair cair pun cake ni la plg laku..kejap je abes....


- raya ke 2 -

1st day raya da dkat rawang..so 2nd day haruslah dekat perak. so pg tu kul 10 da smpai umah wandak. rumah wandak sgt meriah hari tu. adik beradik ayah n sedara mara sme kumpul kat ctu.
ms i smpai sn x rmai lg ms tu. wandak anak beranak pun masih sebuk didapur. masuk dapo je cuzen ckp i saje pkai baju putih...xnk tolong la tu die kata..hihihi. tidak same skali ok...mmg x sengaja terpakai baju putih. ms nak balik kg tu main ambik je baju ape yg boleh dicapai. malas nak pk2 nak pkai baju ape.

bg tidak menghampakan diri sendiri...i tolong2 la sket2 pg tu. siyesly mmg sket je i tlg. tolong potong cili n timun tuk buat jelatah then potong lobak masin tuk buat laksa mee. itu aje yg i ley tlg pun. nak tolong kacau smbal tp kne halau. cuzen takut nnt baju i koto kne smbal yg terpercik percik tu.. ahaaa...i pun takut sebenanye.

by tengahari cmtu da siap la hidang2...sedara mara pun da rmai sampai. lps makan mcm biasa la...i duduk kejap then trus tetdo. kang tengah2 umah lg tetdo. org keluar masuk umah pun x sedar. malu weih. dugaan btul raya ni...lps mkn je trus ngantuk.

open house diteruskn smpai ptg then malam ade bbq plak. tq to wandak n famly. menu tuk malam ikan bakar, udang goreng tepung, ayam bakar, nugget, sosej n mcm2 la lg.

memandangkan 1st raya tu adalah birthday kami berdua...ade la acara potong memotong cake. im not so sure sp yg sponsor cake..diorg ckp rahsia. tq ye 4 the cake. 2 cake lg tuh...
emp...bnyk tul mkn ari tuh. skrg ni pkai suar da kne lompat2...takut rasenye nak timbang berat. takut xley nak terima kenyataan :p
sbg penutup kepada entry ini...i nak ucap bnyk2 time kasih kat wandak n famly atas sme ni. klu raya kumpul kat rawang blum tentu lg kitorg ley wat semeriah mcm ni. wandak n famly give so much of effort setiap kali raya. n the best part is laksa mee. laksa mee wandak mmg the best la
:)


- teruskanlah -


sebab musabab yg buat i hilang mood ari ni :

    • charger fone hilang yg telah membuatkan hidup hari ni jadi kelam kabut. batt fone da kong so ble nk call2 org sgt susah sbb x ingat no...
    • pesanan khidmat masyarakat yg bnyk sgt smpai xley nak input kat minda satu persatu..
    • rs mcm x ckup tgn....


- kampung -

ini umah opah

dulu2 ms kecik2 if kitorg balik kg rumah ni la yg kitorg balik tp sejak opah skt n opah lumpuh opah da x duduk ctu. opah duk umah makcik2 i. so klu balik raya pun kitorg balik umah makcik2...kumpul kat umah makcik. kadang2 kat kulim..kadang2 kat pantai remis. umah makcik yg kat pantai remis sebelah umah opah je.
hemp..umah opah ni klu di renovate balik mesti jd cntek balik. skrg ni nmpk usang je. xde org nak maintain pun..huhu...


- bibik n dobi -

kami sekeluarga da selamat smpai rawang...hanya 2 hari berada di kg. kena balik rawang cpt sebab bnyk lg preparation ngangah nak kawen yg nak kena buat. mlm td smpai rumah pkul 12 cmtu.
hari ni i jd bibik sekejap...
mendobi je keje ari ni...5 round kot. basu baju sidai baju angkat baju yg da kering then sidai balik smpai la petang ni round yg ke 4 ke ntah yg ke 5..da xlarat nak mengira.
esok x taw lg ape plan...


- juadah raya -

juadah raya thn ni simple je.....

lemang, nasi impit, rendang daging n bubur chacha.

xde nye bak buat mcm2 sbb 1st day raya kitorg bkn ade kat umah pun. lps ayah balik solat sunat kitorg mkn2 then salam raya n sesi bergambar pastu trus g umah opah. umah opah side ibu dkat je pun...10 min. pastu petang balik perak...kg ayah.

so kesimpulannye 1st day raya umah i mmg close...klu nk dtg raya...dtg la selepas raya ke lima sehingga la hari terakhir syawal ye. itu shj pesanan khidmat tuan punye blog sebagai penutup entry ini..



- duit raya -

bling bling..

hari ni jd mata duitan sekejap..mata bling bling je..

yeay! sesi berduit raya bersama abg nd... :) dis is one of the best part on raya...

ohhhhh...tq abg! i luv u...hahahaha. xdpt duit raya pun syg jugak. tp klu dpt syg lebey la kn. i kn meterialistik...hehe
budak ni lg la meterialistik...

ini bukti mmg sah i seorg yg meterialistik. juling-juling mata i tgk duit kn...

ini bg sesi bersama abg nd ye...bersama org lain blum lg. abg hadi pun da bg. walaupun jauh dimata tp duit raya tidak dilupakan. tq abg! thn depan bagi lg ye... :p

now turn i plak jpg nak kne bg duit raya kat double A n si montel. tp i bg x bnyk la mcm diorg..gaji i kn ciput je. janji ade kn....

waaaaaaaaaaa...thn ni last dpt duit raya....sobsobsob~

- salam raya -

ini masa pg raya...our sesi bermaaf-maafan...
xsemestinye raya je nak mintak maaf kn...tp on raya mmg da tradisi pg raya mesti wajib ade sesi ni sejak kecik smpai skrg...
dimulakan ngan ibu n ayah then anak-anak plak bersalam salam raya ngan ibu ayah. semua berjalan lancar tp tbe je turn i nak salam parent i mula la tersengih2...mmg x serius nak mohon maaf tp i ikhlas ok..i cuma x reti nak berserius je.
bnyk btul rasanye dosa-dosa i kat parent i. ye la kn...i ni xla anak yg baik sgt...tp slow2 insyaallah i akan berubah. the best part ayah pesan ni umur da 22 thn bley la kurang2 kn bengis tu. pheww...i bengis ke. tidak2...cuma mungkin i cpt marah kot. insyaallah i cuba akan brubah to be cool...

masa salam ngan abg plak i ckp kat die halalkan hutang piutang ye.. pastu die ckp hutang tetap hutang...hahaha...

ok...yg ni mmg sm2 kakak n adik kne bermaafan habis habisan. mmg slalu kitorg ni tinggi2 suara tp biasa la tu kn..adik beradik. kejap baik kejap tinggi2 suara..pastu gelak2 balik. 3 weeks lg je nak gelak2, gaduh2 ngan awk...lps ni da berjauhan...awak jgn la rindu2 org ye.. :p



- 5 of us -

thn ni we all raya berlima...
thn lepas berlima jugak tp org yg berlainan. thn lepas abg adi balik n thn ni abg nd plak yg ade. abg adi x balik raya...kesian die raya berdua ngan kak lina je kat sn.
ceihh..10 kali nak btaw kat blog yg abg adi x balik. nmpk sgt i ingat die.
ok...sila posing secara tidak formal...peaceeee :)

tq en tripod sbb amek kan gmba kitorg



- tq u ol -

tq to all frens n family yg wish birthday kat i...terharu korg ingat my birthday :)
petang ni we all akan balik perak...even ade celcom broadband blum tentu lg dpt blogging...takut lak coverage x elok kan. klu coverage ok akan ade cerita raya...klu x.....3-4 hari lg la...
hope we have a safe journey...


- the big two two -

20092009...
happy birthday to me.
semoga i dimurahkan rezeki...dipanjangkan umur, menjadi lebih baik dan lebih matang n xlupa juga semoga saya cepat bertemu soulmate ;)
thn ni birthday sm ngan sambutan aidilfitri...dah rezeki agaknye nk celebrate 2 in 1...alhamdulillah.
so aktiviti harian pada hari esok adalah beraya berjumpe sanak saudara :) thn ni we all raya rawang...t'hari lepas dzuhur baru gerak balik pantai remis. raya kampung belah ayah plak. 3rd raya baru balik rawang balik...
esok...cuzen2 n adik beradik sila jgn lupa birthday i ye...hehehe
oh ye....dis is my 1st birthday present. thanx kak lina! luv u...cewwah. klu xdpt perfume pun still luv u. kak lina kan rock... :)

bau die sweet....i like. dpt la nak gantikan my heiress tu kn..
hopefully dihari yg mulia ni rezeki i murah ye....aminnnnn


- ikhlas dari yan -

salam~
thn ni xde e-card..i xsempat nak buat. cukupla sekadar ucapan pendek yg ikhlas dr i..

selamat hari raya diucapkan kepada semua umat Islam diseluruh dunia. kalau ada salah silap harap dimaafkan..0-0 la ye.

buat abang hadi n kak lina yg tahun ni beraya diperantauan tanpa ahli keluarga yang lain, jgn la bersedih ye. insyaallah 3 minggu lg kite jumpe. kitorg kat cnie mmg sedih sgt xdpt beraya ngan korg..

:(



- jam raya -

hadiah raya kitorg :)
pandai2 je sniri nak mengaku tu hadiah raya..huhu. actually abg bg oley2. biasa la...evrytime balik mesti ade buah tgn kat utk adik2 die...so kali ni dpt jam. sbb da nak dkat2 raya ni so i ckp la tu hadiah raya..
1 for adik..n 1 for me. yang bunga-bunga tu i punye..yg kaler merah hitam tu adik.
murah rezeki nak raya ni...alhamdulillah..


ni la model xmandi swatch :p
mummy n daddy ckp aleia yg choose the design for mak adik n teteh. pandai die pilih. die taw mak adik x ske bunga2 die pilih yg ganas2 tuk mak adik..ade dragon lg. pastu die taw teteh die x ganas n ala-ala lembut sket so die pilih bunga2 for teteh...
tq abg, kak aida n double A sbb bagi kitorg jam baru. jam yg 6thn lepas abg bg pun still elok lg n skrg dpt jam baru lg :)
len kali klu balik cnie bg la hadiah lg ye :p thanx again...



- tiada tajuk -


nk bli perfume tp xde yg bekenan bley x. b4 ni i pkai heiress..bau die sgt sweet n i sgt ske bau die. lps tu ble da abes 1 botol i kejekan n nak bli lain tgk2 da xde lg perfume itu di pasaran. sgt kecewa smpaikn smpai saat ni xde da pkai perfume.
perfume ape yg ada ala-ala bau heiress ni eah..die mcm bau bunga-bunga camtu...


- si putih -

td g amek lg 1 baju raya yg terlambat siap. baju lain sme da siap ms 1st week ramadhan lg...
sampai2 umah je i trus tgk...

gulp!


ni baju nak pkai masa raya or baju nak bertunang ni...

hemp..mcm x sesuai la plak nak pkai g beraya. g beraya nnt bnyk mkn. takut nnt tertumpah sn tertumpah cnie mcm bdak kecik. baju putih kena jaga woooo....nnt klu kne kotor yg susah nak hilang kan susah. so baju ni maybe x akan dipkai ms raya. sbb tu ley publish kat cnie.

baju raya lps raya br letak...

agak2 baju ni ble sesuai nak pkai ye...hempp...no idea. kesian baju tu..takut nnt setahun x berusik kne duduk dlm almari...

-----------------------------------

edit on 1.03am: to make it clear...baju ni xde kne mengena ngan nak bertunang or ape. yg kat atas tu hanyalah sekadar merepek repek je. td my fren da miss understanding ngan entry ni...die ingat i da nak bertunang plak.



- swim swim swim -

mak adik...cepat la cuti n balik...kakak n adik nak swim ngan mak adik...

kakak enjoy main air last nite. adik moody sbb baru bgn tdo. so kejap je die berendam.

besar kan pool ni. smpai kakak besar nnt pun die still ley guna. ni pool from teteh n mak adik untuk birthday kakak last year. kakak kata best ade pool besar. malaysia best kan kakak :)



- pasar malam -

semalam ikut abg n kak aida g pasar malam. so otw tu ckp la kat aleia yg kite nak g pasar malam. die tanye whats pasar malam. then ble smpai i pun tunjuk die tu la pasar malam.
tgh jln2 tu die ckp wahh...ade jual baju kat pasar malam. haha...aleia sgt comel. so sekarang die da taw kot ape tu psr malam.
kitorg g pasar mlm ms petang. so x taw cmne nak explain kat die ape tu pasar mlm.
aleia n alany enjoy mkn dadih kat pasar malam yg x mlm tu...





kesian diorg...berpeluh peluh diorg kat ctu. kulit pun da jd len mcm je. perubahan cuaca agaknye. lps tu ble masuk je kete kena aircond 2-2 trus tdo dengan lenanye.



- septemberians -

our famly ramai birthday on september. selalunye bulan 9 la yg celebration nye ala-ala meriah sket sebab smbut ramai-ramai. so beruntung la jgak lahir bln 9 ni :p sape lahir bln lain sila jgn jeles ye. g crk geng rmai2 sket tuk celebrate birthday sm2.

kak habsah, ibu, qimi, me n mama aida

10th: ibu

15th: mama aida n kak habsah

18th: qimi

20th: me

thanx famly n cuzens. we septemberians luv all of u.


- ninja part 2 -

Tempat Kejadian : KLIA
*helo helo...

*get ready plzzz...
*i da nmpak diorg...
oowhhhh...private invistigator rupenye.
ini la org yg si ninja tu carik. yg i da bulat bulatkn tu.
sepasang suami isteri serta dua orang kanak-kanak perempuan yang sangat comel. mereka ini dikehendaki kerana telah merancang sesuatu tetapi rancangan mereka telah dihidu oleh ahli keluarga mereka.

alkisahnya begini. loving couple ni akan balik bercuti untuk aidilfitri setelah sekian lama x beraya di malaysia. 7thn rasanya..im not so sure. so diorg bagi taw kat ahli keluarga diorg yg diorg akan smpai on 19th sept..sehari sebelum raya.

sebenanye diorg x balik on 19th...diorg balik lg awal dr tu dengan harapan nak bg surprise kat famly.

tp disebabkan diorg ni mempunyai ahli keluarga yang terlampau bijak pandai...plan diorg gagal sebab ahli keluarga diorg yang bg surprise kat diorg ni balik. ahli keluarga diorg ni dah dpt hidu yg diorg ni x balik on 19th tp smpai m'sia on 13th.

seluruh ahli keluarga dengan yakinnya ke airport utk bagi surprise kat diorg. itu la gunanye private invistigator tu. si ninja yg bg information diorg ni da keluar or x ke arriving hall. pastu bg taw ble masa nak serang diorg ni.

so ble diorg da settle down kat tepi ahli keluarga pun pegi la serang...bg surprise sket kat diorg ni. mmg terkejut da diorg ni. ha...kantoi!!! konon je da well planned. tp kantoi jugak. len kali x yah plan pape ye bang coz abg punye ahli keluarga ni sme bijak bijak pandai.

tok ayah yg rindu sgt kat cucu-cucu die. cium la puas-puas tok ayah...
ninja bersama alany...


- arab or ninja -

ni arab mana yang berada kat celah-celah orang ramai ni. nape arab ni badan die kecik je. mcm x normal untuk seorg yang bergelar arab.

sekali tgk mcm org arab...

2 kali tgk...ya allah...fashion disaster rupanya. ninja mana yang muncul kat celah org ramai ni. nasib baik lah xkne tangkap polis....
siapakah yg beserba hitam ini....

jeng jeng jeng...