- puasa ke 10 -

yeay...ari ni rasa sgt happy sebab dpt buat therapy...rs mcm da lm x kuar berwindow shopping.. so ari ni paksa jgak ibu ayah kuar dengan alasan jom buka puasa di luar..rindu dkat adik. adik kn xbalik dis week...so ley la jumpe die kat mn2 je..
as always...kitorg mls nak masuk kl yg penuh dgn kereta yg berderet deret mcm dalam loyang nak buat kuih raya *cik ara yg kata* :p so kitorg g ou je

mmg tepat skali..xde jem langsung(bkn jem yg sapu kat roti tu). parking pun ok la..xde la ssh sgt nak dpt. slalu g ou mesti xsush nak crk parking. kne menggunakan strategi yg ade utk crk parking..br senang. strategi ape xley kongsi..kang lm2 ssh plak sy nak crk parking. plg best kat ou parking murah..rm1 shj. thats y i luv ou.

ok...bermula la pengembaraan sy n adik

1st masuk vincci..usha2 kasut nak buat kasut raya..emp..ade yg bekenan dihati tp letak balik..takut nnt ade yg lebih menarik. so g jenjalan tempat lain dlu

then adik ckp nak cuci mata tgk jeans..kitorg masuk giordano sbb ade sale. ari ni last mega sales ok

ade yg 45% if bli 2 pcs n ade yg 60%(baju kot) n ade jeans yg hanya berharga rm79. empppp..tp malangnye semua nye x bekanan dihati...xchantekkk. mentang2 sale...stok2 yg xlaku agaknye yg diorg jual. xtaw la plak klu yg cantek2 sme da sold out kn. kata last day. pastu kuar dgn tgn kosong.

then..dr old wing kitorg jalan slow slow ke new wing smbil tgk itu n tgk ini. mmg bnyk yg ditengok..membeli nye x. br half way ibu kol ckp nak kad jusco..adooiii...kne patah balik ke hujung dunia. jusco kan hujung dunia. so..gigih la jalan patah balik. lps anta kad ibu suh letak brg2 yg die bli kat kete..ibu mls nak usung. so..kitorg 2 ni gigih la g kete anta barang. gigih tu sbb skrg kan bulan puasa..buat ape pun kne gigih :p

then bermula la episod ke 2 pengembaraan kitorg..

dari hujung dunia ke hujung yg lagi 1. jalan slow2 lg. finally smpai ke new wing. kaki rs mcm da nak tecabut. menyesal xpkai flats.

adik as alwayssss...dlm fitting room wajib amek gmba. untuk sehelai baju die ni kne beratur panjang. ade 50% bj ni sbb ade mmbr kad. actually xsedar mmbr card da xpired. nak xnk kena renew sbb 50% tu kn. renew 6 hengget je pun...

saya pun x ketinggalan melihat itu ini..lihat je eah..xde nak bli2 pun. rite now mmg not in the mood nak bli baju. klu jeans tu ok la..tp xde yg bekenan dihati.

selesai membuat therapy....masa utk pulang. xdpt nak bkak puasa jauh2 hr ni...ayah takut xsempat nak g terawih. so kitorg berbuka puasa di rwg je. mn2 pun x kisah la..

sbb kn puasa..otw nak blk tu lalu sme kedai rs nak membeli...

then lalu rotiboy..bli rotiboy. b4 that lalu big apple..nak bli tp Q panjang yg hamat...redha je la..xkuasa nak beratur panjang2. so simpan big apple utk hr2 yg lain. eh, xnk big apple..nak j.co... ;)

so..kembali ke rawang, tempat sy membesar dr lahir smpai skrg.

adik ngidam nk mkn chicken cordon bleu...so tuju ke secret recipe lah hr ini...

awassss..jika anda berpuasa...sila berhenti takat ini shj sblm anda menyesal. jgn mempersalahkn tuan punye blog jika berlaku ape2 terhadap anda sme..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

chicken cordon bleu 4 adik

chicken bolognese 4 me

Pan Grilled Dory 4 Ayah

curry seafood laksa 4 ibu

n lastly

banana split 4 us

ade yg terliur x...klu ade silalah bergegas ke SR berdekatan. tuan punye blog tidak bertanggungjawab diatas ape yg berlaku.

so...hari ni mmg sgt hepy sbb da buat therapy ;) esok bley la bekerja dengan semangatnye.

nota kaki: adik, jgn lpe plan kite next saturday ye..

5 comments:

Buza said...

lagi sedap berbuka dengan tepung pelita paya jaras tau yan . . . hahaha~

orkedanza said...

hahahahaaaa...ko ni x abes ngan tepung pelita paya jaras 5 for 2 hengget tu. esok ptg abg aku balik harus bwk die bli tepung pelita paya jaras tu

Lifesaver said...

sedapnya

Anonymous said...

hye..adik awak lg besar pada awak kn?tapi dia comel..hehe..kem slm dkat dia..

orkedanza said...

cik anon: die mmg comel punnnnnn