- picnic bersama teman2 -

memandangkan semalam sy cuti...sy membawa tetamu ke hutan lipur kanching untuk bermandi manda. actually hari tu jeles tgk rai berpicnic di kanching..tu yg sy nak pegi gak. nak tgk macam mn rupa hutan lipur kanching yang jarak dari umah saya ke sana x smpai 10 min. sungguh x sangka rupenye ade air terjun yang nyaman dekat ngan umah sy...

c..my tetamu muka bahagia je nak mandi air terjun

sampai je trus begamba di sini...abg jual aiskrim tlg amekkan gmba..

acara memanjat bukit untuk menuju ke tempat bermandi manda. cik ana mengetuai rombongan memanjat. masa nak naik ni takut la gak. sunyi sgt kat cnie on weekdays..takut la klu ade org nak buat jahat kat we all ke. was was jgak la sy nak naik. sy ni da la penakut..ske pk mcm-mcm..

ok...sket lg nak smpai tingkat 2

finally smpai gak..bkn tinggi sgt pun tingkat 2 ni...tp mengah2 la gak nak naek. smpai je amek2 gmba dlu. sy nmpk ada 1 couple arab tu..trus suh diorg tlg amekkan pix we all. smpai cnie da x rs takut sgt dahh coz ade bnyk famly2 arab yg dtg cnie. diorg dtg amek2 gmba je..x mandi pun. tp at least ade la org gak...xde la kitorg yg wanita-wanita je kat cnie. ehh...ayat wanita tu mcm kelaka plak. bkn wanita...kanak-kanak perempuan..

berlatarbelakang air terjun di tingkat 2

lepas tu trus crk port letak barang n terjun masuk air. bersih rupanye air kat cnie. ingatkn kotor...sbb tu da lm x smpai cnie. last skali time skolah rendah. sejuk okey air die...mmg best la berendam. next time ley dtg lg. nnt aleia n alany balik nak bwk diorg dtg cnie...

eh..cik safa n cik yan nak ke mn tu...

siap berpegangan tangan lg tu...

me n my chayunk berusaha nak amek gmba kat cni...batu da la licin..gigih gak nak pegi..

lastly xreti nak turun..tatuttt...

c...i tatuuuttt...so kne pegang2 batu nak jalan...safa relax je..

makcik yan dlm percubaan nak btulkn tudung...hihi

makcik yan dan air terjun..sejukkk

air masuk dlm mulut...weeeekkk

hi u..i g mndi air terjun pun ingat kat u :p i mcm makcik2 x u..

ni lasttt...jom balik...

jom balikkkk

my tetamu...nnt kite dtg lg ye..

my tetamu ade tanye...nape b4 diz diorg dtg sy xpnah bwk diorg dtg cnie. i xde jawapan untuk itu. actually sy x expect ade air terjun yg mcm gini yg jarak nye dr umah xsmpai 10 min. kerana cik rai ke sini yg membuatkn i tergerak hati nak pegi jgak..

bye bye...c u again..



10 comments:

Rarai said...

cik rai said...
wuaa u pegi xbwk i kannn..haaaa jht u tauuu...time i pegi aritu, i siap msg u sroh dtg lg tauuu..wuaaa i majuk sentapp ;(

CIKAIDA said...

awak pon mcm makcik la yan..
hikhikhik..

orkedanza said...

alamak rai buchukk..jgn la majuk syg...hik3~

next time kite pegi sm ye yang..klu nak g esok pun ley :P

orkedanza said...

hehehe...i kne jadi makcik kak...nnt senang nak geng ngan makcik aida :p

iu rf said...

waa... beshnye mandi sungai... seciput je airnye.. tp bersih... uiiii..sejuuuuukkkk!!! terasa sampai ke sini..hihihi

kak iu,

aRe~TeRq said...

wah! nak mandi air terjun gak. haishhh.. xsaba sggh!!

UnGu VioLet said...

wow.. besntnyer.. nak ikuuuuuuuuut..

orkedanza said...

iu rf :haha...akak mcm perli je :p

ticha: cpt balik...jom mandi air terjun...

cik ungu violet: balik la m'sia...ley picnic sm2 :)

Lifesaver said...

wow!beshnya!

orkedanza said...

mmg beshhhh...jom la picnic sm...