- langkawi 2009 -

heeehhh....cmne sy ley lupa yg sy br je balik dr langkawi. nmpk sgt trip langkawi xmenghiburkn hati sgt kerana the stories there x terlekat diminda pun...
tujuan utama g langkawi ari tu sbb nak attend kenduri anak paklong yg bongsu. actually sy n adik xnk ikut pun...then ibu ajak g gak. kecil tapak tgn..nyiru sy n adik tadahkn..haha. org da ajak pegi je la kan...xkn nak jual mahal kot... :p
we went there for 5 days 4 nite..terasa agak lm sbb xbnyk aktiviti pun yg kitorg buat. 2 nights stay kat umah cuzen atau dikenali sebagai dinween inn n another 2 nights kat pantai cenang..aseania.
xbnyk pun tempat yg we all g jln2..2-3 tmpat je. tempat yg da pnah g mls nak g lg..buat pe nak g bnyk2 kali kn..

ni time g pusing2 kat awana..



n then g laman padi...



g laman padi ni sbb cik syikin nak melihat padi secara dekat. ajak pegi bendang yg btul2 xnk..takut lintah la hape. so pegi cnie je la..
ni kat buffalo park

yg ni lak kat fish farm.



fish farm ni restaurant. ape yg best kat cnie ikan yg kita nak mkn tu kita g pancing sendiri. pancing, timbang then diorg masak. dr segi pricing ok la..not bad..xla mahal sgt. klu sape yg teringin nak pancing n then trus mkn ley la g cnie. we ol x mkn pun kat cnie coz mkn mlm we ol on that day ditaja oleh dinween inn. so we ol jln2 je la kn. fish farm ni kat area2 kuah jgak. sape nk g ley la check kat map free yg ada besepah2 kat airport
masa-masa selebihnye dihabiskn di pekan kuah. tempat ibu-ibu membuat terapi. ismail din, rams, idaman suri rumah..eh bkn..idaman suri mmg menjadi tempat fav suri2 rumah kn. 10 kali g langkawi tetap nak g melawat tempat2 tersebut. nasib baek sy blum bergelar suri rumah. klu x..ntah2 sm je ngan ibu2 semalaysia ni.
plan untuk island hoping on sunday terpaksa cancel sebab hujan ribut taufan. tipu..mn ada ribut taufan. ribut je. mlm tu tdo berteman angin yg kencang. tu yg bgn pg trus cancel trip tu. takut kne telan ombak.
so insyaallah akan ada next trip to langkawi pd ms akan datang dtg..
c u langkawi..