- aleia n alany -


adoooi~ plsss la...ble la nak 19th sept ni..sy da x saba nk meet kakak n adik ni...makin lama makin cute bdak kecik 2 org ni. pastu makin hari saya tgk diorg ni makin besar..eh, mesti la makin bsr kn..x kn makin kecik kot..


- bz week -

i am too bz this week...ayah not feeling well
will update later :)



- double a -

double a ini bukan sejenis kertas ye. double a adalah aleia n alany yg sgt comel, cute, sweet n sour.. :p
skrg both of them bekepit ngan auntie br je...tichaaa n aunt lina diorg.
aleia n alany da xknal teteh ke....sobsobsob...sedih hookkeeiii. jarak telah memisahkan kita..auuwww...
tichaa n aunt lina, i jeles sgt ni..jeles tgk ticha n aunt lina bersama ngan both of them..
agak2 kan, yaya ingat teteh lg x. mustahil aleia ley x ingat sape die teteh die. klu die x ingat xkn la die ley ckp 'tq teteh' dengan nada yg sgt sweet..ohhh..cair okei. aleia...u r so sweet..aleia xkn lpe sape teteh kan kan. dlu kan teteh ada jaga aleia *nak sedapkn hati* pastu kan teteh ske nyanyi2 kan utk yaya..kan kan..sedap kan teteh nyanyi..weekkkk :p
alany maybe la xknal sape teteh die coz time die balik ari tu die br 7-8 months cmtu. skrg alany da besar da..da ley count 1-10 kan kan..tp number 8 die slalu lpe :p xpe...nnt adik balik kita buat orientation so that alany sayang teteh lebih ye :)
kakak n adik, teteh luv both of u..
pesanan ringkas : ticha, tinggal 2 bln lebey je ticha ley kepit2 ngan both of them...nnt teteh plak ganti ticha ye :p


- mn plg best?? -

3 tempat yg saya google hari-hari sepanjang minggu ni..
bukit merah laketown resort..
lost world of tambun..
dan juga genting higland...
dah nak muntah hari hari google benda yg sm....weeekkkkkkk. ok..nak salahkan diri sendiri jap sebab saya yg gatal nak google2..


- 4 months to go -

hoooyeeeiiiii hooooyeeeeiiii...
da bli tickect from stansted to dublin...td saje2 bkak ryanair nye web n tgk ade offer. da alang-alang offer baek trus bli..klu tunggu lm2 nnt kne bayar lg mahal plak.
ticket harga 1 GBP je..check in bag kne 10 pound..priority boarding pass kne 3 pound.. n then credit card charge 5 pound. total 19 GBP. ok la tu..last few months tgk 20++ GBP. da dpt jimat 10 pounds gtu...huhu
4 months to go...takuutttttttt...



- in luv -

ku telah jatuh cinta hoookeeeii....
ptg td ble smpai je depan umah trus ada bau-bau-an..smpai depan umah tu baunye..blum masuk umah lg. agaknya la kan..jiran-jiran pun dapat tempias bau-bauan tersebut..kesian kat kamu jiran...ngeh3~
b
4 diz durian-durian ni saya x pandang pun..tp td...telah membelasah beberapa ulas. ceiihh...ulas pun nak kecoh kan. haruslah..selama ni saya x pandang durian pun..klu stakat kuah durian tu layan la gak. nikmat rupanya durian ni...baru ku taw. nasib baek masih sempat menikmati kelazatan tersebut..
** nnt nak carik chempedak pulak...nak makan chempedak goreng


- low -

rinduuuuuu kat qimi.....rindu nak buli qimi the tomei2..
ni lagu feveret qimi...


- free smells -

model eskrem untuk hari ini....huhuhuhu. tq kak ain sbb jd model eskrem saya...hehe... :)
yummmieeee...meh cnie mkn eskrem.
**gmuk x sy skrg ni...???


- suci murni -

selepas ke pos office td, saya pegi mencuci cuci mata kejap. mcm biasa la kan..kemana lg klu bkn ke MJ. MJ pun da naik muak tgk muka sy. klu die bley ckp agaknye da lm die ckp shuhhh shuhhh..jgn dtg cnie lg da..i da bosan tgk mke u hari2 kat cnie...
hasil drpd mencuci mata...saya dapat yg ini....bkn dapat trus k...dpt tgk n dpt amek gmba je. 4 ur eyes only... :p
chantekkk x ini.....
chantekk kannn. sesuci murni hokeeiii...


- pix pilihan -

actually xde niat pun nak imbas imbas kisah lama ni tp telah terjumpa benda-benda ni time kemas2 barang yg berkotak kotak hasil drpd 3 tahun di bumi UKM
gamba-gamba yg wajib ada atas meja saya suatu ketika dahulu...cewwaahhh...suatu ketika dahulu tu mcm da lm sgt je..
nampaknya camera saya sgt memahami n die saje xnk bg saya tayang gmba si dia. suci gila okei..gmba siap pkai formal lagi..ni time br2 kenal. kata budak hingusan di bumi UKM...mmg la sgt sopan pada waktu itu. skrg ni..gmba ini tidak perlu diletakkan lg diatas meje n dimana-dimana(sila faham ape maksud yg ingin disampaikan ye). untuk tuan punya diri yg ada didalam gmba tersebut...if u baca entry ni..silalah senyum sbb i masih simpan gmba u..haha. n kepada sesapa yg baca entry ni..buat pengetahuan u ol..diz guy is so sweet walaupun kdg2 die ni blablabla..haha. anggap la saya n dia ni xde jodoh k. sgt complicated relationship kitorg..cinta terhalang gitu :p
selain daripada gmba tersebut..gmba yg wajib ada adalah ini...
yg ini wajib ada sejak di zaman matrik lg. n gamba yg sm ni lah saya bwk ke bumi UKM..i luv my family kuasa super duper..tanpa mereka saya rasa hidup ini mungkin tak seindah sekarang..


- rindu kwn2 -

ble la nak dapat jumpe mereka-mereka ini....cik ana, cik yani, cik ida n cik safa kucyg..
waaaa..rindu yg hamat kat koranggg okei. mentang2 sme balik kg..diorg sme da lupakan kawan diorg sorg ni..huhu. tp takpe..td dpt jugak terubat rindu..telah ber YM ngan cik purnama farhana yg blog nye telah bersawang..heehehe. cik ana nak dtg kl 9hb ni..die nak siapkn cik tesis nye. yeay!!nnt ley jumpe die. lgpun charger fone n bantal bucuk tetinggal kat bilik die ms dtg UKM hari tu :p
cik ana kata nnt dtg cnie die nak g blaja wat cupcakes...nak join gak la. sape taw kat mn plg best nak blaja wat cupcakes angkat tangan..eh2..bkn2..klu sape taw kat mn tu nnt msg la sy ye :)
waaaa..tbe2 rs nak kuar jalan2 ngan diorg...
nak maka
n sm2..
nak gelak sm2..nak tdo sm2..gelak2 n tdo sm2 xde plak gmba..klu ada pun gmba tdo xley publish..haha
pastu makan eskrem sama2..
celebrate befday sm2..buat suprise la bagai kan..
sme nak sm2 la..ble lg agaknye dpt duduk2 n lepak2 mcm dlu kan...
rindu kat korang...muahhh muahhh muahhhh...hiksss :p
##japg nak g blog cik ana..nak amek resepi kek batik die..nk mkn kek batik hasil tangan die xdpt..dpt resepi pun jd la


- virus barn buddy -

virus telah merebak. kat office ptg2 masing2 sebuk duk tanam sayur...tomato ada, bawang ada, kentang ada n mcm2 la. bley kata sme da jadi petani moden. kira part time we all tanam sayur. part paling best n kecoh ble masing2 sebuk nak curik hasil tanaman org len..pastu mle la kecoh opis sebab gelak2 kne gigit anjing n bla bla bla..haha. had fun wif them :)
ok...ini la dia virus yg telah merebak itu...barn buddy..lihat comel kan tuan punye farm tu...hehe
tuan punye farm adalah yg memakai topi itu...anjing itu adalah penjaga kebun. klu sape2 nak curik hasil tanaman tuan punye farm, die nnt kne geget ngan anjing tu. haaa..amek ko...sape suh mencurik. kan nnt da kne samak. ohh..ini hanyalah alam maya...saya bukan membela anjing in realiti..main dlm game je eah. klu ada binatang lain yg ley tlg jaga pasti saya sudah memilih kucing ke walaupun saya x ske kucing.
tgk2...masing2 sebuk ngan kebun masing2 ni...





- lunch date -

ari ni telah menahan lapar disebabkn menunggu cik iwani. cik iwani janji nak lunch kul 1 tp 2.15 br die call. b4 that saya call langsung die x angkat.
eh eh..jgn tgk lama-lama..nnt terliur sape susah..korg gak kan..susah2 lak korg nnt nak kne crk kenny rogers itu..
mcm biasa la..quarter black paper ngan side dish coleslow, baked bean n mashed potato menjadi pilihan hati..
malas nak cter panjang...tayang gmba je la eah...

eh eh..nak menyelit gak gmba sniri kat cnie. sopan kan...siap pkai baju kurung lg..hikhik
n lastly...b4 balik sibuk2 suh kak ina amek gmba kitorg. mcm la da lm x jumpe..padahal slalu je ngedet bersama cik iwani ini...
cik iwani da semakin anggun sekarang ni..cewwwah~



- amek aura -

cerita yang telah basi. eh, bkn basi..kasi peram lama je sket..br la lg best kan...heee :p
ahad yg lps, cik yan iaitu saya(klu korg x kenal sape cik yan..pang saya bg..ceihh..poyos) telah ke taiping. dlu2 ingatkan nnt2 jd org taiping..tp rupanya x kesampaian...ape org kata..xde jodoh..hehe. oleh sebab da xde jodoh ngan org taiping...g tgk or
g taiping punye kenduri kawen pun jadilah kan...amek2 aura org kata.. :p
comel sungguh cik siti n pasangannya pada hr bahagia tersebut dengan memakai busana berwarna maroon putih. eh..apsal ayat skema semacam je ni...
sy g taiping hr tu balik hari je..tumpang cik atie n bfnye..alamak..terasa mcm kacau daun je hari tu. tp nak buat cmne kan..klu x, xdpt nak tgk cik siti naek pelamin. kan kan kan..cik siti(actually cik siti x sedar pun ada nya blog
ini).
sebelum nak menanyang gmba2 yg ada...saya nak memohon maaf dlu kat cik ct sebab saya mengupload gmba kawennya kat cnie. klu nnt2 cik ct da taw psl blog ni n tertengok gmba2 ni..jgn la terkejot cik ct ku.
ini dia cik ct ku yg comel..eh2..puji2 plak kan...hehe..
smpai je umah cik ct we all trus serbu bilik pengantin. sebelum pengantin lelaki sampai baek we all g begambo ngan cik ct dlu..nnt takut x sempat lak
saya n cik atie memakai pink sbb cik ct kata klu x pakai pink x ley dtg. gigih la jgak saya mencrk baju pink dlm almari. alamaklumlah..klu baju hijau tu senang la sket nak crk..ni pink..adoiii..lomah btul ngan pink2 ni. agaknya la kan..klu saya x pkai pink ari tu cmne eah..huhu.
ini sesi mengambil aura dari cik ct...so kne la rapat rapat sket kan.. :p
lps siap2 amek gmba tu pengantin lelaki pun smpai..
eh eh...silap tu...sepatutnya pengantin lelaki belah kanan. tgh2 syok amek gmba ni ada sorg makcik ni bisik kat sy suh ckp yg pengantin lelaki kne duk belah kanan. sy yg blur2 ni wat x taw je. then makcik tu bisik lg suh btaw diorg. dengan terhegeh hegehnya saya btaw kat the pengapit.
haaa..yg ni baru btul :)

alhamdulillah...dapat gak tgk cik ct naik pelamin. eh, lps ni da xley panggil cik ct..kne panggil cik puan ct lak..
gadis-gadis ini pun sibuk menggedik nak naik pelamin. amek aura lagi. hope lepas ni cepat la bertemu jodoh...ceihh..apsal gedik sgt nih. all pinkis
lepas da begamba2 tu n duduk2 kjap... sy n cik atie bersama bf nya yg x thn kepanasan telah menaiki kereta dan bersiar-siar ke taiping. nak tgk la ada ape yg menarik kat taiping tu sementara nk tunggu petang. petang br nak balik..nk gerak skali ngan cik nor.
tempat paling menarik di taiping adalah tesco..ceih..silalh jgn pecaya. sy ckp tesco sbb kitorg g tesco. itu aje yg nmpk depan mata..men singgah je la kan. janji ada aircon. bak kata wonderpet,
apa yg penting...jwpn saya adalah aircon..ceih. kat tesco telah membeli vitagen serta sesuatu yg telah memberikan mulut ini untuk tidak duduk diam. selain itu adalah novel yg masih sy blum habis membacanya..
entry ni disudahi dengan sekeping gmba kek yg saya xsempat nak rasa...kesian..tu la..sape suh balik awal..

semoga cik puan ct n hubby berbahagia n kekal hingga akhir hayat..aminn~


- kelisa g mandi -

hey hey u u...
lihat ini...
kelisa telah sesuci murni.. lps ni xde sape ley komplen pape ckp kelisa x mandi..c..kelisa da mandi balik keje smlm..berkilat da si kelisa ni..huhu..
hey u..lepas ni jgn kutuk kelisa dahh..nnt die majuk i yg susah..


- bertanggungjwb,penyayang dan beriman -

sape ntah yg suggest saya buat quiz ni kat FB. da alang2 ngah bosan td saya pun layankn aje..resultnye..
alhamdulillah...semoga saya dipertemukan dengan orang yang mempunyai ciri-ciri tersebut...amin~


- solero -

ari ni saya lunch kat food court MJ besama sama incik nazim, incik paeh, incik acap dan juga cik puan ain. as always sy makan claypot chic rice..yg len2 mkn nasik campur je. balik from MJ trus singgah mamak kat bwh..incik paeh telah membelanja aiskrim ijau..solero. yg penting kaler ijau.. :p
ini die paeh nye..tq incik paeh.
poyo gler muka ko kan paeh..hikhik..jgn marah eah aku menjaja gmba ko kat cnie...hehe