- ohh..kebabku -

disebabkan terlalu kepenatan...saya tertdo tanpa sempat memakan ape yg telah dididamkan 2 hari lepas. membazir je..ceihhh...
bangun pg ni tgk kebab ku bukan dalam keadaan yg boleh dimakan. sabo je la..pasrah..
ohhh..pita kebab ku..
--------------------------------
malam td b4 smpai umah telah becita -cita nak mengupdate blog tapi malangnya smpai je umah terus pengsan. sekian harap maklum
** idea tgh mencurah-curah tp da nk gerak g taiping..hasratku terkubur disini


- entry pendek -

selamat pengantin baru kepada sme bakal-bakal pengantin yang akan mendirikan rumahtangga. biasa la kan..cuti skolah je bederet-deret la org kawen smpaikn ada yg bertindih-tindih..
selamat pengatin baru
semoga kekal hingga ke akhir hayat
** ni entry pendek je..saje nak amek mood utk kembali berblogging.. almaklumlah..da lama x mengupdate. so kne amek2 mood dlu


- rutin telah berubah -

masa tido n bgn tdo sekarang ini telah berubah sejak mula bekerjaya ni..ahaha...mcm comel je bunyi bekerjaya itu..hiksss
dlu-dlu masa tido adalah tidak tentu atau dengan kata lain ikut suka saya nak tdo kul bape. skrg tidak lg...11.30 je times up...kne tutup lappy n tutup mata. sungguh x pecaya pada diri sendiri yg saya boley tido seawal itu. bgn pg pun skrg ni sgt awal...seawal jam 6 pg alarm telah membuat bising...begitulah rutin harian kini. xde maknanye saya nak ngadap lappy smpai ke subuh mcm dulu-dulu
3rd day practical menjadi semakin interesting...lg bnyk benda yg telah dipelajari hari ni. bos sgt baek memberi tunjuk ajar yg x terhingga. esok bos kata da ley start ikut jumpe client...yeay!! i like it kuar buat keje2 kat luar ni..
setiap hari saya akan tempuh hari yang semakin mencabar...semoga saya tidak putus asa dlm mencapai kejayaan..amiinnnnn


- penting! -

salam~
peringatan kepada sme pelajar BBA final year yang akan grad pd tahun ni dan sedang menjalankan practical, anda diperingatkan utk memberi nama n no matrik anda kepada kak izati di pejabat dekan untuk register korg nye practical
klu korg xdpt g sn korg ley call or email kak zati.
no fone kak zati : 03-89215365
n
email kak zati: izati@ukm.my
sila buat dengan kadar segera if korg nak grad thn ni ye...


- take a break -

wahhh...sudah pandai membuat entry dari office...ini ada kemajuan...muahahaha...
yeay!!
few minute lg ley balik...home sweet home
ari ni rasa rindu sgt kat en ahmad helmi n puan mira..cewwahh..poyos sgt. dlu2 kena tinggal berbulan bulan ok je..ni br bape hari da rindu-rinduan.
okey..nak siap2 nak balik...yeay!!


- countdown -

countdown!!
5 months to go
  • takut
  • happy
  • excited
  • sedih
    masa berlalu dengan begitu pantas





- saying gdbye to him -

hari ni mmg tahap kesabaran saya da xdpt dibendung apabila die mempertikaikan kerja saya. salahkan jika saya nak mencari rezeki dalam bidang tu. die mcm da memperlekehkan saya..i hate u kuasa dua!!
i wanna say gudbye to him..
mampukah saya??


- keliru -

esok da start practical. talk about feeling..zero...xde rs ape2.
skrg ni sy dalam kekeliruan. ngah pk nak bwk kete trus smpai jalan raja laut or half way je smpai bkt jalil then naek train.
masalah yg dihadapi jika membawa kereta:
1) parking fees yg amat melampau
2) jam x sudah-sudah..sana sini penuh kereta
japg tdo harus crk ilham..mn taw dpt petunjuk ke..ahaksss
zzzZZZZZZZZZZzzzzz.....


- im back -

fuhhhh fuhhh fuhhhhh......nak tiup sket habuk habuk yg menyelubungi blog ku ini...cewwwahhhh... rindu pada blog...rindu pada anda sme. terima kasih pada semua yg mendoakan saya sepat pulih dr demam.
amaran:
gler x best entry nihhh...bosannnnn!!!! klu xske baca sila keluar dari sini sebelum anda termuntah
alhamdulillah saya telah sehat sepenuhnya setelah 4hari demam yg x menentu. time tu nak tgk lappy pun rs mcm nak muntah...nak je campak jauh2 lappy ini..ceeiihhhhh..nmpk sgt tipu..
hari ke 4 saya demam, demam saya makin menjadi. siap bley lak muntah-muntah ptg tuh..sabo je la. nangis-nangis time tu coz mlm nye parents yg tercinta nak pegi mengerjakan umrah..saya plak demam muntah-muntah..kira sedih gler la. sambil nanges sambel muntah sebab pk sape nak jaga saya time demam ni klu ibu ayah da nak g mlm tu. demam da la makin kronik..makan pun xlalu. bau mknn pun rs nak muntah. nak harap abg2 jaga..abg2 sme jauh yg hamat..so..kne la jaga diri sendiri...saya pasrah
allah itu maha menyayangi.. sebaik sahaja ibu ayah melangkah kaki meninggaklan klia dengan niat mereka ke tanah suci..demam saya pun pulih. ajaibkan..allah itu maha berkuasa.
next morning trus text ayah bgtaw saya da baek demam. xyah risau pasal saya :)
next episod
cerita saya yg tlh sehat
lepas baek je demam bermula la kisah kehidupan yg penuh warna warni..hikss...
1st day baik demam..aktiviti harian dipenuhkan dengan seharian mambaca novel yg dibelikan oleh bonda terchenta...TQ ibu...i luv u...
2nd day..lagi penuh warna warni...telah ke sogo bersama cik iwani untuk membuat persiapan memulakan practical. kami berdua sungguh telah berbelanja dengan hemat. perlu berjimat cermat memandangkan ekonomi diri sendiri tidak stabil..
3rd day iaitu hari ini..telah ke bangi dgn satu tujuan juga. menjelajah butik-butik pengantin yang ada. dapat jelajah 3 je..pastu migrain...ceiisss~ lembik sungguh saya ni..



- bila bulan mengambang -

asal matahari terbenam je mle la lenguh segala sendi2 yang ada.
2-3 hari ni mlm adalah equal to demam. yups...mlm je saya demam
smpai x lrt nak bgn..sakit-sakit badan ni. tp yang peliknya bile bgn pagi ok plak...xde la kata demam or lenguh-lenguh segala sendi. pelik...pelik..
so ari ni nak tgk menjelang pkul 6 dan keatas saya akan jd mcm semalam semalam or x...
selimut adalah kawan saya buat ms kini.
mlm je haruslah sy berselubung dlm selimut. org len duk carik aircond sbb cuaca yg amat panas skrg ni tp saya crk selimut. selain dr selimut..panadeine dan thermometer juga adalah kawan saya...
panadine adalah adik beradik kepada panadol. fungsinye sama seperti panadol tp saya rs panadine lebih berkesan dr panadol.themometer plak digunakn untuk memantau suhu bdn sy. so far xde la dmm kategori high fever..biasa2 je..plg tinggi pun mlm tadi 39.5celcius.
hopefully mlm ni saya ok so ley la saya blogwalking. 2 hr ni xsempat nk walking kemn2..klu blogwalking pun x tinggl jejak..
:)



kenduri doa selamat

sejak kembali ke pangkuan keluarga ini blog telah jatuh ke tempat ke-2..hiksss..
malas btul nak mengupdate blog skrg ini tp amat gigih gak nak update coz nak tunjuk hidangan lauk pauk pada org2 tertentu. siyes sedap gler lauk-lauk pada mlm tersebut. hidangan tersebut telah disediakan oleh ibu terchenta saya dg
n bantuan jiran tetangga yang sgt baik. thanx jiran tetangga!
kenduri diadakan sempena kenduri doa selamat ay
ah n ibu yang akan mengerjakan umrah dan juga kenduri tahlil arwah atok saya. semoga ibu ayah selamat pergi mengerjakan umrah dan selamat balik..
menu pada mlm tersebut adalah masak lemak cili api(udang), sambal sotong, asam pedas(ikan), ayam goreng, ulam+sambal belacan, dan juga bubur pulut hitam...yummmie!!
antara tetamu yg hadir adalah jemaah-jemaah surau kawasan kediaman, jiran tetangga n saudara mara. rmai juga yg hadir pd kenduri tersebut..lebey kurang 100 org..
pakcik-pakcik
makcik-makcik
lps semua tetamu iaitu jiran tetangga pulang, saya pun mula lh menukr uniform n masuk syif untuk menapaw segala lauk utk saudara mara...
mlm td lps selesai je kenduri baru saya sedar yg tgn saya injured..tgn belah kanan bengkak sedikit. nasib baek masih mampu mengupdate blog..hikksss