- coklat & hijau -

kawen kawen kawen...
last week my abg angkat nikah..diz week my cuzz lak..musim kawen kah?? walaupun saya nak exam..saya still sempat attend diorg nye kenduri..hopefully nnt time saya nye turn sme org pun dapat dtg..ecewwahhh..berangan nak kawen. calon pun xde lg da pasang angan2 nak kawen. xpe2...im still young..xelok langkah berbendul-bendul pun..akan tbe masanye nnt.
ni my cuzz ween n hubbynye...
semalam time orientation tuk hubby die we all ade interview detik2 pengenalan both of them. diorg knal atas kawan. alhamdulillah smpai ke jinjang pelamin. cuzz saya ni dalam diam2 je taw. b4 diz klu tanye ble nak kawen die akan ckp i da clash..tuptup ble adik die nk kawen die pun naek pelamin skali. so semalam kire most of the famly 1st time la tgk hubby die. tu yg kne ade orientation tuk hubby die.
yg ni la my abg hidhir n his luvely wife kak nina...
both of them dlu satu skolah tp time skolah dlu x bertegur sapa..masing2 ingat yg sorg lg tu sombong. after lebey kurang 8 thn cmtu br jumpe balik kat frenster. then knal2 trus bekenan. 1st dating 13 jam tuh...xley blah..dr bekfes smpai ke dinner diorg dating..hamboi2..tu la..dlu bkn men lg sombong 2-2 ni..skali dating 13 jam. kak nina ni saya da knal agak lm la gak sbb slalu jumpe n ble ade function kat umah die dtg. so kitorg da tersangat mesra ngan die..
tidak lpe juga gamba wanita-wanita ayu..haha..ayu la sgt. tp mmg ada ayu. mari saya perkenalkan sorg2 wanita-wanita digambar bwh ini.
dari kiri: kak ayu, kak xxxx(haha..saya sendiri tidak ingat nama cuzz yg itu..kejam sungguh), kak ika, mak andak, saya yg comel, ibu terchenta dan adik.
oh ye..ni tuk kak aishah ye. silalh anda mengenali bakal cuzen2 anda supaya nnt klu ditakdirkan semasa majlis perkahwinan anda ada orientation utk anda maka anda tidaklah mengalami kesukaran dmana jika anda tidak mengingati nama-nama cuzen anda maka anda akan didenda pada mlm tersebut. denda nye adalah anda tidak dibenarkan tdo di bilik pengantin..hahaha...awasss! bakal-bakal cuzen anda sgtlah kejam. jgn khuatir..nnt bakal adik ipar mu ini akan membuat entri khas untuk memperkenalkn segala sepupu sepapat yg ada supaya anda rajin membuat homework. tgkkk..baik kan bakal adik ipar mu ini..haha...
yg ni sesi menggedikssss
perempuan klu jumpe camera mmg parah...
cuzen-cuzen laki mn ade nak gedik2 mcm kiotrg..keje diorg yg ni....
makan makan dan makan. tipu je la. diorg ni la yg bekeja keras buat keje. x mcm cuzen-cuzen perempuan yg tahu melawa sahaja..itu adalah kenyataan kerana saya sememangnye begitu...
- end of story -



2 comments:

aRe~TeRq said...

hahahhaha... ok2.. akak ingat da nama cuzen yg xxxx tu. :-) sng nk ingat la nama die. yg plg sng skali. hehehehehhehehe...

orkedanza said...

kah3~ die da nak kawen jgak taw..blan 6 ni..nnt yan check nm die eah..heeee :p klu tanye abg nd pun komfem die xtaw gak..agaknye mke pun die xknal...hampes kan kitorg ni.