- pindah part 2 -

tolong la jgn percaya kat no-no lori yang ade kat tiang-tiang lampu kat tepi jalan tu..sme nye x ley dipakai..berjam-jam we ol sme tunggu lori tp x smpai2. bile kol tanye kat mn..otw..setengah jam lepas tu kol lg tanye kat mn..otw jgak.agaknye diorg ni dtg dr pelosok mn yang otw2 tp x smpai smpai. fed up la jgak tunggu lori2 ni smpai. dkat 4 jam tunggu. da la perut time tu da nyanyi2 nak mkn spagheti jj masak..
sepanjang 4 jam tunggu tu sempat la bekelah n tdo-tdo lg. ni ha..jj ngah picnic mkn cekodok ngan bf die..tgk diorg picnic ni seolah-olah mcm ade air sungai mengalir kat tepi diorg je..xpun tgh melayan angin sepoi2 di tepi pantai..
lepas perut da isi si izmir trus layan mata..

saya yang kelaparan coz xmkn pape lg mmg da bad mood abes. da la mengantuk n penat..lapar plak tu..tdo pun smpai pegang spagheti x rebus lg..ni giler lapar okey..

adik mke da macam singa betina yg kelaparan..ni tinggal nak meletup je ni..sape2 buat hal maka akan kenalah makan ngan singa ni..

ayah keep calling org lory yg jawapannye tetap sm..saya on the way. hampes nye lorry.

sket lagi nak meletup. sabar ye adik yg x manis...

ape-ape pun..diorg ni tetap hepy walaupun kne tunggu lama yang hamat..

ni lory da nak dkat smpai..xcited punye pasal siap tunggu lory tepi pagar..


saat-saat akhir lory nak smpai tu saya da mle besemangat coz perut telah diisi dengan pulut kuning dan kari ayam yg sangat uhmmmpp sehingga membuatkan saya tersengguk-sengguk drive masa ke puchong..

ya allah..sedapnye mkn pulut n kari ayam..smpai sekarang teringat-ingat pulut n kari ayam tu...nyum nyummmm...nak lagiiiiii...



0 comments: