- candle light dinner -

mlm ni jgn lupa turn off ur light ye kul 8.30-9.30. time tu ley la nak beromantika candlelight dinner..alar..bkn slalu nak ber candle2 ala-ala cenggini kan...
klu xnk bercandle light dinner...bercandle pun jd la ye..
duk umah pasang lilin..jgn bergelap sgt...
hopefully korg dpt support campaign ni....
saya la diantara org yang lmbt buat entry psl earth hour..biar lmbt asalkn buat kn..hohoho..
ape plan korg mlm ni? duk umah bercandle-candle or kuar ke kl menyaksikan bandaraya kl yg ntah kn gelap ntahkn tidak..
saya ade plan nak kuar ptg ni..ni sdg buat calculation kl jam or x..klu jam mals nk kuar. formula ape yg ley guna tuk wat calculation ni ea. sedang memerah otak ni...



- bangi to puchong -

smlm officially saya pindah rumah..no more rumah bangi after diz...sob sob sob :(
smlm saya pindah brg-brg kecik je..tp dua trip la jgak nak bwk segala brg-brg kecik sbb kete i kecik..kelisa ajo..ape sgt la yg bley nak bwk. 1st trip tu bwk baju 2 box, handbag2..wah..bnyk handbag saya bnyk taw tp fav 1..tu la yg saya bwk kehulur kehilir. then ade rak buku n buku n juga bantal2 saya. mmg penat la angkat brg2 tu. mana x nye..umah saya kan xde lift..so kne la naek trun 4 tingkat punye apartment tu guna tangga. haa. hambek ko..5 kali saya turun naek..lepas tu trus pancit smbil layan spa Q.. then lps anta brg trus g bli brg2 dapo tuk umah adik kat tesco..bdak 2 org tu bli brg mkn mcm 6 org nye mkn..punye la banyak..patut la adikku itu gemok..hahaha..
smlm again saya g mkn kat sup gear box b4 angkut brg 2nd round. bob yg ajar saya mkn kat ctu. sup die xla sedap sgt tp ok la. actually sup mamak kat chowkit lg sedap..time kecik2 slalu mkn kat ctu..da besar ni xnak da sbb kat ctu kotor yg hamat..agaknye sedap sebab ade perencah tambahan dlm sup tu..jenama cik siti..hahaha..ape yg sy merepek ni..
then yg 2nd round ni saya hangkut tilam, comforter n rak baju saya..itu aje. nnt ade 3rd round plak...ble tu x taw la..tp mesti b4 selasa ni la..
diz 2 week adalah minggu bz saya..dateline nk submit all the asgmnt adalah minggu dpn..so fhm2 je la. pastu monday n tuesday ada plak lg presentation...adoiii~ chaiyok yan!!!! sbr2...lps sme da siap nnt ley g tgk shopaholic....yeay!!reward utk diri sendiri :) xsaba nak tgk muvie tu..adik ckp best. ade sape2 lg yg da tgk x..klu blum nnt kite g tgk sm2 eah...



- botox -

semalam one of my member tanye ley x pet die kat pet society tu mati. jwpn adalah tidak. even pet tu x makan sebulan pun die ttp akan hidup. ade ke patut kwn saya itu ingin membunuh pet beliau kerana katanye pet die x comel..muahahaha...bley plak cmtu kan. kesihanilah kat pet itu walaupun dalam erti kata yg sebena pet itu mempunyai nyawa...
4 ur information..pet u ol xkn mati n x bley dibunuh. itu yg saya taw la. xtaw la plak klu saya yg agak ketinggalan zaman tidak taw bagaimana cara utk bunuh pet tersebut n buat baru. k
lu sape2 taw tu bg taw la sy yg cetek ilmu pengetahuan psl PS ni...
klu u ol rs pet u ol tu x comel silalh ke 'stylist' untuk membuat transfomasi pet ol. stylist tu bley kasi transfom u ol nye pet menggunakan kaedah botox. jgn ingat manusia je yg bley gne botox ye..pet pun sudah menggunakan kaedah botox.. adoiii~ internet mengong la plak..xdpt nak bg cutie mkn pizza 4 dinner today..kesian cutie shaye itu...kelaparan la die mlm ni :(
ini die pet saya d zaman sebelum ditransform kan atau di botoxkan. ni die pkai baju ninja..sebab tu la die jd cmtu..


- cheat pet society -


kepada pemain2 tegar pet society, sesungguhnye ada yang menanyakan kpd saya bagaimana nak cheat pet society. terus terang saya katakan bhw saya xpnah pun berjaya brbuat demikian. bukan saya kedekut ke hape..sy xpro smpai nak cheat2 ni. klu sape nak tu ley la berguru di you tube..search je cheat pet society nnt kuar la mcm2 cara. mostly pkai cheat engine. ikut la step by step ape yg diorg ajar tu...
so far..ape yg sy ade sme nye hasil titik peluh saya sniri. klu sy cheat pun saya menggunakan taktik tersendiri. nak taw ke?? alar..malu la...xoxoxo. actually la kan..saya slalu men PS kat my mom nye accnt FB..then dpt duit saya bli brg n anta gift kat sy..tu je. my mom mn men PS2 ni..so sy mengambil la kesempatan terhadap itu memandangkn saya ade passwrd my mom. siap tunang abg saya comment kat my mom "fuyo..main pet society tu". haha...padahal sy yg men tuk kepentingan saya..


- limau suam -

hajat untuk ke putrajaya tgk hot ballon ptg td da x kesampaian. pkk still on progress..10% baru. sket2..lm2 jadi bukit. ceihhh..sebenanye nak sedapkan hati ni..xoxoxoxo
td semasa melepak di faculty kena halau ngan pakcik berbaju biru..rupenye da pkul 1..patut la pun kne halau. time nak shutdown lappy terpandang status ym bob yg pegi mengenyangkn perut..so trus kol die n die ckp kat kedai bla bla bla. so we ol pun trus g sn. seperti biasa..limau suam menjadi pilihan dihati.
mcm2 cerita ade td..nostalgia lm menjadi topic pd mlm ini. diorg sme ade cerita zaman kanak-kanak..saya dan nua je xde. adekah geografi yg menyebabkan saya xde cerita zaman kecik2 dlu. ye la kan..diorg duk kg..mcm2 ade..sawah padi la..hutan la...pokok getah la bagai. saya ade ape?? kiri kanan umah jiran. pastu x kuar umah lak tu..bdak baek la katakn..hahaha..padahal ibu x kasi kuar umah..kena kurung..muahaha~
sgt seronok saya dgr diorg becerita..naek basikal bwk durian kne keja ngan anjing la..baju adik beradik time kecik2 sme sm je..n bla bla bla. klu waktu tu zaman internet da ada mesti diorg sme da tulis kisah ms kecik dlm blog kan..dpt juga la jdkn kenangan. at least nnt da tua-tua x de keje ley scroll balik memori lm. x sme yg akan kekal diingatan kita..
esok pg klu diizinkan we ol nk g tgk tutttt..haha..mls nk sebut..takut x jd plak nnt. klu xjd tu adalah disebabkn ada manusia-manusia yg tidak dpt membuka matanya..fhm-fhm je la ye...



- chocolate indulgence -

melepak di faculty pada mlm hari adalah aktiviti sehat..sgt-sgt sehat tambah-tambah lagi pada hari sabtu. marilah beramai-ramai ke faculty yg tercinta...
diantara FB, blog dan juga assgmnt PKK..yg mana yg menjadi pilihan hati?? oh..sudah tentu la assgmnt PKK itu kan..oleh sebab itu hanya 5% yg baru siap sejak dari ptg td..hebat kan saya. hebat nye saya sbb terpengaruh dangan aktiviti-aktivt bersosial di FB dan blog. sekarang saya sedang menambah satu kerja yg memerlukan skill yg sgt tinggi iaitu membunuh nyamuk yg telah bnyk menghisap darah manis saya ini...ceihhhh~
choc indulgence adalah sgt sedap. choc banana adalah sgt tidak sedap...hohoho...silalah terima kenyataan ye...




- rojak adalah yummie -

telah kembali ke bangi..home sweet home..padahal xde la sweet sgt la kan..rasa terseksa je sbb hampir semua barang telah dipindahkn kecuali buku dan kain baju...makanan satu pun yillek.. balik ni pun disebabkan nak siapkan assgmnt PKK serta menggunakan internet untuk mengakses facebook, bermain pet society dan juga mengupdate serta membaca blog blogger-blogger tegar yang telah membuat saya hampir-hampir sedikit kurang waras..
jb adalah ok kecuali dari pemerhatian saya bnyaklah juga banggunan-banggunan yang terbengkalai. kenapakah begitu?? org jaybe..tlglah jawab persoalan ini. saya juga telah ke danga bay semasa d jaybe..no comment bout danga bay..
yang lain-lain sme ok kecuali saya sgtlah ralat kerana hajat untuk memakan laksa johor tidak kesampaian. belum penah rsnye lg saya memakan laksa johor. otak-otak di jaybe adalah sedap. makan seafood di senibong juga adalah sgt sedap. nnt nnak g johor lg kemudian klu ada kesempatan nak lajak ke singapore plak..
okey..tujuan asal balik ke rumah bangi adalah untuk menyiapkan assgmnt PKK..tp satu ape pun saya tak usik lg ni..ralit membaca blog anda2 sme serta bermain pet society. FB da logout..xnk log in lg da utk hari ini..da smpai tahap kritikal ni. kerja x siap lg tp ada hati nak keluar ptg ni. klu keje x siap means no outing la ptg ni. ohhh..xbley xble xbley..saya nak kne kuar gak ptg ni..klu x kuar nnt bley menjerit-jerit kat bilik ni ptg nnt..
tujuan kuar ptg ni adalah utk ke putrajaya dan bejumpe dgn kak uji dan famly utk beriadah disana. ohhh..plsss keje x siap lg..cmne nihhh. keje xsiap tp saya msh berblogging..
esok mlm ada dinner anak sarawak..saya nak pegi tp xde baju..so cmne?? adakah perlu saya ke dinner tersebut atau tidak...hempp...pk pk pk..
ohhh tidak..saya still x benti lg ni. cmne nak stop ni..xjumpe ending lg. pedulik ape kan ade ending ke x...
got to go..jumpe lg di next entry atau di putrajaya tgk belon gas..





- zzzZZZzzz -

kat telinga saya ni sayu2 je singapore memanggil....
yan,seberang la ke sini..
yan,marilah ke sini...hohoho..
passport x bwk..tp klu bwk pun maybe xley g coz yg len2 ade yg xde passport..xbest la klu cmtu..
td we all g mkn seafood kat mn ntah..murah+sedap..yummie!!
nnt2 la sy update psl dinner td..skrg maw tdo...suda mengantuk bile perut suda kenyang...zzzZZZZZZzzzzzz


- mission -

japg saya nak ke johor bagi mengomplete kan(complete) misi jelajah malaysia saya pd thn ni...hemp...ade lg few negeri yg saya belum jejak lg. bkn jelajah mane pun..takat dapat pijak kaki kat negeri tu pun jadi la. yg belum lg..
  • perak(next week balik kg)
  • terengganu
  • melaka(insyaallah blan 4 ni)
  • sarawak
  • pahang(klu g genting tu kire pahang la kn?tunggu abg2 balik bln 10..nnt nak g sn ngan diorg)
  • penang(g time raya nnt)
hemp...terengganu n sarawak je xde plan lg. nua...blanje la i g sarawak...bley la bley la bley la..hikssss...


- am i cute?? -

ni entri auto published yg dibuat oleh saya pd hari ahad..jgn la anda confuse ye..
oleh sebab saya skrg ni tgh xde keje so ley la saya jawab segala tag then buat auto publish untuk hari yg sy rs sy x dpt nk berblog. actually bkn la sy xde keje skrg ni..keje or assgmnt saya belambak-lambak tp saya x dpt nk buat coz lappy n notes sme x de disamping sy buat ms ni. skrg saya kat rwg..blk tanpa sengaja..kire balik sehelai sepinggang la ni. here we go...
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" ini untuk diletakkan di blog anda..

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberi award ini kepada anda..

sy kne tag ngan cik ana. cik ana ni seorg yg comel.telah berpunye ye..so jgn la sesape yg memasang angan-angan nak knal ngan die...anda tidak akan dilayan...hikss. saya knal ngan cik ana melalui roommate saya ms saya 1st year. mula-mula dlu ana ni slalu sgt malu-malu nak dtg bilik saya jika saya ada di bilik itu sbb die kata die segan ngan saya..maybe die ingat saya sombong kot..hohoho. sejak ble kitorg jd rapat tu xdpt nak recall coz it takes time la. skrg ni bkn stakat saya je yg rapat ngan die. seluruh famly saya rapat ngan die. btul ckp org..xknal maka x cinta kan..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (korang bagi 5 fakta & 5 hobi pon boleyy!)

  • saya akan jd harimau jika saya lapar..
  • seorang yg kepala angin..
  • saya juga ade migrain mcm cik ana tp skrg ni da jarang kne..alhamdulillah..
  • saya masih single dan available..hahaha..
  • akan menamatkan pengajian pada hujung tahun ni..insyaallah..
  • hidup ini xlengkap tanpa internet..
  • mampu mengadap lappy 24jam tanpa henti
  • sukakan pantai...
  • xske pet kecuali pet society
  • gemar sekali melancong. insyaallah bley survive walaupun melancong seorg diri..

4. Anda perlu memilih penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda..

4 je ckup la...

5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag..

:)



- queen of scandal -

dapat award from diva CD..
rules....
1. copy paste the award at your blog once you got it.
2. make an entry if this is like a GRAMMY award

i xreti la nak buat entry ala-ala DIVA ni..i buat entry biasa je la. 1st of all..thanx to primadiva CD hudson atas award ni. actually i tidaklah layak mendapat award ni coz non ada yg rock pun di blog i ini. n again..thanx bg i gelaran queen of scandal ye..yg tu i terima..muahahaha..
3. pass to 5 other blog..


- cuti-cuti malaysia -

hari ni saya nak g berholiday ngan parents n adik saya..x pegi jauh-jauh pun..dkat2 je..masih mampu nak pegi class pukul 2 esok n adik plak pkul 9..hohoho..
tata titi tutu....
daaaaaa~




- pindah part 2 -

tolong la jgn percaya kat no-no lori yang ade kat tiang-tiang lampu kat tepi jalan tu..sme nye x ley dipakai..berjam-jam we ol sme tunggu lori tp x smpai2. bile kol tanye kat mn..otw..setengah jam lepas tu kol lg tanye kat mn..otw jgak.agaknye diorg ni dtg dr pelosok mn yang otw2 tp x smpai smpai. fed up la jgak tunggu lori2 ni smpai. dkat 4 jam tunggu. da la perut time tu da nyanyi2 nak mkn spagheti jj masak..
sepanjang 4 jam tunggu tu sempat la bekelah n tdo-tdo lg. ni ha..jj ngah picnic mkn cekodok ngan bf die..tgk diorg picnic ni seolah-olah mcm ade air sungai mengalir kat tepi diorg je..xpun tgh melayan angin sepoi2 di tepi pantai..
lepas perut da isi si izmir trus layan mata..

saya yang kelaparan coz xmkn pape lg mmg da bad mood abes. da la mengantuk n penat..lapar plak tu..tdo pun smpai pegang spagheti x rebus lg..ni giler lapar okey..

adik mke da macam singa betina yg kelaparan..ni tinggal nak meletup je ni..sape2 buat hal maka akan kenalah makan ngan singa ni..

ayah keep calling org lory yg jawapannye tetap sm..saya on the way. hampes nye lorry.

sket lagi nak meletup. sabar ye adik yg x manis...

ape-ape pun..diorg ni tetap hepy walaupun kne tunggu lama yang hamat..

ni lory da nak dkat smpai..xcited punye pasal siap tunggu lory tepi pagar..


saat-saat akhir lory nak smpai tu saya da mle besemangat coz perut telah diisi dengan pulut kuning dan kari ayam yg sangat uhmmmpp sehingga membuatkan saya tersengguk-sengguk drive masa ke puchong..

ya allah..sedapnye mkn pulut n kari ayam..smpai sekarang teringat-ingat pulut n kari ayam tu...nyum nyummmm...nak lagiiiiii...



- kembali kepangkuan ku -

yeayyy!!!!
camera ku telah kembali ke pangkuanku setelah sebulan camera tersebut memberi khidmat dan dan membuat amal jariah kepada org laen..
lepas ni da x pyah nak pinjam-pinjam camera ayah ibu...
lepas ni da xpyah nak mintak gmba dr camera adik yang mn selagi saya tidak merajuk selagi tu x dpt gmba-gmba tersebut...
lepas ni bley amek gmba menggunakan camera sniri..
lepas ni bley amek gmba syok sendiri..
lepas ni bley tempek gmba banyk2 kat cnie..
lepas ni...
lepas ni......
dan
lepas ni.................


- ribu-ribu lemon -

entri pindah part 2 masih tersimpan dlm draft..xsempat nak siapkn. td tgh robot urutkan badan saya tetbe teringat nak membebel psl hari yg beribu-ribu lemon sepanjang hari ni..
seharian di pwtc..sakatlah memenatkan..penat yang hamat. beribu-ribu lemon org ade kat pwtc tu. ari ni saya attend 2 fair kat pwtc. pkul 11 lagi da tepacak kat education fair. saya kan budak lepasan spm..haruslah terpacak kat ctu seawl mungkin..huhu..
dlm banyak2 kolej yg ade kat ctu la kan..saya rs booth unikl the best dr segi marketing diorg. information yg diorg bagi sgtlah lengkap. xmcm kolej2 lain..layan mcm xlayan je..bile tanye soalan sket da nak kne refer kat org len.
untuk sesape yg lepasan spm mcm saya ni ley la refer kat unikl pasal course logistic coz program diorg tu mcm ok je. kampus tuk that course kat pasir gudang which is pasir gudang adalah kawasan port. mengikut en.x yg juga selaku lecturer kat ctu, course ni kampus die kat pasir gudang sbb nak bg pendedahan kat student diorg secara practcal. course ni adalah 50% teori n 50% practical..so balance la. xde la belaja teori semata-mata. ape2maklumat lanjut ley refer kat unikl ye. oh ye..br sy teringat..lecturer saya pun pnah ckp yg logstc ni on demand skrg ni. so kepada yg lepasan-lepasan spm tu skrg ni fikir-fikirkanlah dimana hala tuju anda smue after diz..jgn dok merempit je..huhu..
after berejam-jam kat edu fair tu..kepala da start pening2 n perut da start bekeroncong...dengan itu we ol jln2 crk mkn ke the mall. ya allah...kat the mall pun manusia beribu-ribu lemon. food court penuh org...mcd pun sm..so kfc la arah tuju we ol. kat kfc xde la pack sgt tp cashier kfc tu sgt tidak profesional bekerja..mcm keje kat kedai tomyam je. eh, nak mengomplen je saya hari ni. ok..next..
after perut suda kenyang..window shopping sket then trus g pwtc balik. nak g matta fair lak. tiket rm3 seorg..dapat beg kaler oren supaya senang nak letak segala brochure yg dpt. kul 5-8 kat mata fair..then g the mall balik coz parking kat the mall. kat the mall still rmai org..nak mkn pizza tp kne Q..penuh gak. lastly balik rawang mkn pizza kat rwg..
kesimpulannye every time matta fair mesti beribu-ribu lemon org yg dtg walaupun ekonomi not so good..
notakaki: saya dapat voucher holiday 3 hr 2 mlm..ade sape2 nak join x?? to ana n the geng..jom2..ke pd nak x??


- khas buat tisha -

lately ni keje nak buat special entry je. ni entri yg da basi dan telah saya peram bermingu-mingu lamanye. ni kira khas buat tisha plak. sebanyak 4 buah kereta yang menyertai rombongan puan mira untuk menyunting tisha. ia terdiri dr keluarga helmi, abg azril n famly, kak yah n husband serta kimi n wife. seperti yg telah tisha taw..tema pada hari tersebut adalah arabian(pandai-pandai je yan reka sendiri)..hohohoho...
majlis berjalan dengan lancar cuma berlaku satu insiden yang mencuit hati..huhu..kisah tersebut bermula apabila kitorg letakkan 3 buah hantaran di tgh2 rumah...ia nye terdiri daripada chocolate, cupcakes dan juga buah-buahan. gmba hantaran lpe nak amek..gmba bekas je ade..hohoho.
buat pengetahuan sme ni hanyelah majlis merisik ye..bkn bertunang..bertunang akan dibuat sebelum nikah nnt coz sekarang ni kedua calon masih di dublin. diorg akan balik in early of september..
haaa...ni je la satu-satunye gmba yg adaa...cuppies. sgt sedap taw..yummie.
baru je letak tetbe baby kimi dtg menyerang..huuuuuuu~ sebelum kimi wat serangan die tiga kali langgar hantaran2 tesebut. rupenye intu hint die bg b4 melancarkan serangannnye. sila lihat gmba kerana gmba ini dpt menggambarkan betapa seronok nye baby kimi melakukan serangan..
1) kimi seran
g dulang buah..tp dihalang oleh uminya..
2) kimi nak jgak buah tersebut walaupun umi die x kasi..umi bg sebiji anggur tp kimi xnk..die nak epal gak sbb epal lg besar dr anggur..
3) akhirnye kimi berjaya amek epal tersebut...
4) see..betapa gembira nye die dapat menawan epal tersebut..trus ngap masuk mulut...
lepas tu kimi sambung lak men kete..pinjam kete tuan rumah. last2 masa bincang2 tu umi kimi(kak uji), abg azril n anak2 serta yan n adik duk luar sblm kimi meneruskan agenda lain didalam rumah tersebut..
lihatlah..betapa seronoknye kimi beraksi besama kete pinjam tersebut..
yg ni lak random pix..da mls nak susun..layan kan aje..
kak uji, yan n kimi time melepak kat luar umah..yg len kat dlm tgh berbincang
motif sebenar menempek random pix adelah nak show off saya memakai jubah..hahaha..1st time okey..tu yg nak tempek banyak-banyak kat cnie..


- pindah part 1 -

berat sama dijingjing..ringan sama dipikul..inilah aksi aksi semasa hari kejadian hari tu...semua org sgt bersemangat dan bekejasama..cewwahhh..
yani n safa angkat meja makan
meja makan kecik je..meja org bujang la katakan..
ana buat air
sila abaikan sudip kayu yg dipakai utk mengacau air tersebut kerana senduk2 lain semua nye telah dihantar ke umah puchong
ana n adik angkat katil
ayah n izmir angkat fridge
adik n safa angkat rak tv
ayah n izmir angkat tv
berat sangat tv ni..klu xnk berat kne pkai lcd or plasma tv..ohohoho
ayah adik n izmir angkat sofa
ana n yani angkat meja study
dengan cara begini kite ley nmpk sape yg paling bnyk buat keje n sape yg curik tulang okey..siap ade bahan bukti lg tuh. klu u ol perasan la kan..saya la plg bnyk curik tulang kan..sbb xde satu pix pun yg saya angkat barang. kejam kejam..xde sape pun amek gmba saya ms saya angkat brg..so nmpk mcm saya yg curik tulang okey...hohoho


- thanx a lot -

alhamdulillah...barang2 sme da selesai dipindahkan ke rumah puchong..umah adik. mcm2 hal yg belaku on that day yg menambahkan stress kepada saya. tp berkat kesabaran dan sokongan dr pelbagai pihak akhirnye selesai jua.
actually entri ni khas buat safa, ida, ana n yani. thanx a lot sebab korg dtg tlg time pindah ari tu. dengan kehadiran korg sme telah meringankan beban aku. btul ckp org..hulurkan tgn ringankan beban. nnt aku blanje korg makan eah....hohoho..actually bkan aku blanje...orggg lain yg blanje..aku amek nama je..kah3~
##entri hari kejadian akan diupload kemudian..


- critical!! -

tlg....!!

tolong...!!!!!

help..!!

helpppppppp.....!!!!!!!!
da lapar yg amat ni. nak kuar mkn tp xde teman. saya mlm2 camni ssh sket nak msuk ukm coz xdo sticker...adoooiii...skrg ni br la rs betapa ssh nye xde sticker. ni la akibatnye. ikut kan hati ni nak je g drive thru mcd tp takut plak nak kuar sorg2 mlm2 cenggini. japg mn la taw malang tidak berbau kan...takut...takut..lapar..laparrrrr...


- yukata's girl -

semalam kat fac ade program..carnival organize by CCCK 3513's students. actually diorg ni kne buat program yang ala-ala international sket la..means program tu attend by international+local students so that both can interact each other. tp nampaknye program semalam hanye ada local student je..mn pegi international student pun xtaw la..maybe kurang promotion kot. n then program ni bg saya ade aktiviti-aktiviti yg mcm tiade kena mengena ngan objektif program such as ade tayangan muvie n auction. n aktiviti tersebut pun x rmai yg join. 4 me better organize program tg kecik tp objektif tercapai drpd program yg besr tp x nmpk ape objktif. sory la klu ade yg terasa ke hape..it is juz my opinion. tapi ape pun..its a good job. i noe yg u ol da bekerja keras tuk diz program smpai ade yg da tensen2 mcm tenuk :p
yg best dlm aktiviti yg u ol buat ni n dpt smbutan ramai just studio yg korg buat yg mn we ol bley try pkai baju traditional negara lain n then amek gmba ala2 dalam studio n its cheap..just pay rm3. so smlm saya n the geng try pakai yukata..
errr...nak tempek gak gmba ni..
:p


- planner 2008 -

semalam..sedang saya mengemas2 note2 dan buku semester lepas, saya terjumpe sesuatu. saya jumpe planner 2008 saya yang terletak didalam kotak dibawah katil bersama-sama buku dan notes2 yg tidak lagi dipakai. planner tu sgt la comel..baskin robbins's planner. ingat lg..beli tu besama-sama ngan mun..time tu kuar dating ngan mun..heee :P
saya pun belek2 la planner saya itu..tgk2 la ape yg ade dlm tu dan ia amat memeranjatkan saya. rupa2nye 2008 adalah tahun yg sgt saya sibuk..mungkin saya yang menyibukkan diri saya. planner ini tlh bnyk berbakti pada sy..
tbe2 je saya nmpk ini...
rupenye ada makhluk yg telah menulis sesuatu didlm planner saya tu..huhu..
" 17 jun: birthday nua yang tersayang! nua nak zirafah!"
itu bkn saya yg tulis ye..die yg tulis sendiri. apekah maknenye itu?? hanye nua yg ley jawab..nua!!! ape motif u??


- snow -

u ol mesti pelik kan ape benda la ni...buat pengetahuan sme..ini adalah kurma yusof tayob kepunyaan housemate saya. yang putih2 tu plak ape??? yg putih adelah snow. woow..snow dirumah saya??hebatkan.. beginilah keadaan fridge saya b4 di nyahbekukan..
amek masa 2 hari taw tuk ianye kembali normal. setelah 2 hari ini hasilnye..
tiada la snow di
dalam fridge saya... :)
nota kaki: ini adlah en3 auto published..time ni saya ngah bekerja keras jd buruh kasar