- any planning 4 2nite? -

korg sme ape plan mlm ni...saya berkira-kira hendak ke mane-mane tp saya ada class la kul 8pm japg..huhu
ari ni da start class for 2nd sem. diz sem will b my final sem..insyaAllah..doakan saya ye...sem ni sy amek 15 credit hours je. so class x la pack sgt. isnin n rabu.
td ada class kul 8..after class saya n classmate g la bekfes. die ajak sy bekfes kat bakery. tgk je kebab ni..trus perut saya jd lapar semacam..nyum nyum...nmpk je sedap ye...
menu bekfes untuk pagi ini adalah kebab dan milo ais...

okey...close up sket...huhu..

nota kaki: happy new year evibody...jom wat wish list 2009...hehe


- di suatu petang -

aktiviti mereka di suatu petang..
aktiviti kami pada petang yang sama..


- katak oh katak -

comel nye katak ni..muahahaha



- n the winner goes to -

helo evibody...
korang x perasan ke entry di bawah entri ni. diri ku besama lappy baru ku..ehehe..ijau gitu...
ok ok..xmaw cter panjang. sebenanye saya juz nak inform yang cikJa dengan jayanye telah menjadi orang pertama meneka dengan btul utk en3 bermotif. so cikJa, nanti saya balik dr labuan n KK on 13th jan saya pos hadiah awak ye.. =)
to cik ~aianna~...u teka btul tapi cikJa telah mendahului u la.

~ itu sahaja untuk en3 ini =) ~



- layanz -

uikssss...watpe tu....
hiksss...gedix gler kan
okey2~...ckup...naek atas...da maghrib =)


- gumbiranye -

siaran langsung dari PD~
ada wifi gitu kat lobby..best-best..klu saya da bosan tdo saya akan makan, klu da makan banyak-banyak saya akan tgk tb, klu bosan lagi saya akan turun lobby update blog ye..wihuuuu~ best-best..
improvement..last march saya dtg sini xde wifi...skrg da ada..so next time bley dtg lg =)
oh..got to go..nak g bersantai-santai di tepi pantai..silalah jeles ye..heeeee =p


- here we go -

euuwww~
mesti sme org ada plan kan untuk cuti xmas ni..rai going to penang..n im going to pd je. dkat aje pd tu..sabtu br saya blk eah. hepy holiday sme..

pix-pix kat atas ni xde kena mengena ngan citer kat sini pun..saje nak tempek kat sini..ehehe. tu time picnic kat PD on 31 august..merdeka..merdeka!! ouchhh~ ape yg dimerepekkan oleh saya ini..

untuk adik beradik yg cuti x-mas till new year tu..hepy holiday..bestnye kat sana ada boxing day..org kat sini jeles u~ adoiya..sonok nye boxing day. jgn la lpe adik-adik ni ye..bli la ape-ape tuk yan eah~
tata titi tutu...daaaaaaaaaaaaaa~
notakaki: to epul n abu..ape plan korang on new year eve? text aku if korg ade plan pape ye..






- fav food -

bkak blog cik ara..en3 die banyak mengidam je...
bkak blog cik rai..en3 nye cter pasal makan jugak..buat diri saya terliur melihat segala jenis makanan yang ada..mengancam gitu..hikss
hasilnye sekarang ni saya plak yang start nak mengidam-ngidam ni..huhu. saya ngidam ini...

huwaaaaaa...ada sape-sape yang nak blanje saya mkn kenny x..silalah..saya alu-alu kan je..

kenny favy saya taw..saya ske black pepper. side dish plak mashed potato, BBQ baked bean and coleslow. muffin lak saya ske vanilla.

n one more things kan..kenny ada kenangan tersendiri dalam hidup saya..thats y i luv kenny so much..



- cake yg x bape jadi -

i did a choc cake on friday..ini hasilnye..

ni 1st cake saya buat. ok la for the bigenner. cake ni terlebey koko rsnyene..kena tuntut ilmu lg lps ni..



- buy 1 free 1 -

ari ni giordano OU again ada sale. ari tu combo 50% kan..ari ni buy 1 free 1 lak. buy 1 free 1 ni x best mcm combo 50% tu coz yg free tu item yg lowest price..
bestnye tgh sale skrg ni. tp mission kali ni gagal. balik dgn tangan kosong. silalah saya jgn salahkan mata..


- en3 bermotif -

note: ini adalah entry sticky mode..entri terbaru adalah dibawah entri ini..
ape motif entri ni..? ape kena mengena pix ni dalam entri ni..

errr...silalah teka. reader2 baru mesti xperasan motifnye..hiksss. alahai...perasan la plak saya ni..mcm la rmai sgt yg click2 kat jajahan saya ni..heee.

clue : en3 ni ada kene mengena ngan en3 yg dolu-dolu..

orang pertama dpt teka dengan betul saya nak bagi hadiah la..saya tengah murah hati ni. tp hadiah saya tu tak la beso. memandangkan saya nak ke suatu tempat ni next month..saya bwk ole2 dr sana je la utk pemenang nye..

selamat meneka..



- selagi ada dia -

saya br je pinjam novel from my fren..adoiyaaa..abes la saya lepas ni..klu da pegang novel tu sy akan laju-laju nak abeskan baca smpai xbuat keje lain. xtaw la cter ni best or x. klu x best xsmpai suku je saya akan baca.

yg bestnye kan..cover novel ni ala-ala ijau gtu.. =)

slalunye la kan..klu writer die aisya sofea cter die agak menarik..so kite tgk yang ni cmne lak ye..



- bersama mereka -

ari ni seawal pagi lg saya da kena bgn..janji nak kuar bekfes ngan en. buza dan juga en. epul. mlm td mmg semangat btul nak g bekfes ngan mereka..
janji kul 8 kan..kul 8.40 br saya smpai...haha..kata janji melayu kan...
okei..ni dia haa en. epul n en. abuza..

again pix saya nan ado coz xde sape pun nak pelawa amekkan pix saya. huhhhh...smpai ati mereka. en. abu harap je bwk camera tp satu click pun xde..hampes la kamu ni en. abu...muahahaha!!



- saya in frame -

petang tadi saya g umah kawan saya..masuk je bilik tepi pintu tu nampak frame ni.

woww..gamba saya time zaman sekolah gitu..terharu seih. die letak gambaw saya ngan iylia..kwn saya time skolah dolu tp gmba die yilek...

okeh..nih close up sket..tp xclear pun coz saya pakai camerafone je. saya on the right. ni time form 3. siap rambut tocang 2 lg tuh..mcm klaka la plak..hikss



- combo 50% off -

its my luck dpt bli jeans 50% off. one of my fren told me that ari tu kat giordano mid ada sale 50% off on all items. last monday i went there tp nan ado promotion itu. so saya tutup mata saya dan trus jalan tanpa menyentuh sehelai baju pun. smlm mungkin da rezeki saya..time lalu kat depan giordano tu nampak sign ini...

4.30-10.00pm je taw...auchhh...bestnye. 1st lalu kat sini time tu kul 4..so promotion x start lg..nak tunggu xley coz movie 4.45pm..so after muvie baru g serang. oh ye..combo tu means kne bli 2 skali. if bli satu je xdpt la discount itu..harap maklum ye kwn2..



- baju tdo purple -

br blk ni..td g OU..adoooiii..lenguh2 kaki saya..banyak sgt bejalan..kul 10 kedai tutup br nak balik..heeee. ini tempat ke-3 saya crik baju tido purple untuk 2 cute little gurls...
aleia a.k.a yaya

alany a.k.a adik

Both of them ske baju tdo agaknye. ni 2nd time diorg kirim baju tido ble ada org nak blk dublin. bile kite tanye yaya nak ape. she will reply yaya nak baju tdo. nak colour....(diam). lastly haaaa..kakak nak purple. yes..thats yaya. yg 1st one dlu tu die kirim baju tdo orange..ble dapat je that baju tdo abg saya ckp die xnk bukak2 baju tu. alahai..comey nye..hiksss.

tp yg malangnye kitorg x dpt crk baju tdo purple. last week crk kat the curve, isnin kat mid, ari ni kat ou..3-3 tempat nan ado baju itu..susah btul upenye nak crk baju tdo purple ni. klu ada pun sme size beso2..untuk 5 years and above. anak buah saya baru 1++ n 2++. so sory ye kakak n adik. tgk la pix2 kat bwh ni...xde bju purple pun...

Lastly tok ayah n wan bli yg ni je..main amek je..hope yaya n adik ske la ye...




- histeria -

japgi saya nak g tgk muvie.....heeeeeee...jom yok...layan histeria. korg agak2 best x cter ni...saya takot tp nak tgk..cmne tuh. nnt ley x saya nak tutup mata...layan kan aje...


- movie list -

mood nak tgk muvie da kembali. antara muvie yg saya nak tgk sangat2..
  • Wild Child
  • Beverly Hills Chihuahua
  • Histeria
  • Four Christmases
  • Bride Wars
  • Bedtime Stories

klu ada sesape nak tgk muvie yg ada dlm list saya tu sila la roger saya..ley nengok besama-sama..



- selama ini.. -

waahhhh...da berhabuk blog saya ni..kemana saya menghilang? saya ada je..xkemana pun..juz xde mood nak update my blog. aura blogging saya telah terbang melayang..huhu. bkn xde cter nk update blog. bnyk sgt..tp......(alasan lg)... =p
antara aktiviti saya sepanjang blog tidak berhupdate :
  • celebrate befday anak cuzen saya
  • try a resepi from one of the blogger..nutella muffin

  • hangout ngan kak ug n famly..tgk cicakman 2

ps: gamba saya nan ada..sy jd cameraman nye..

  • kenduri doa selamat haiqal nak sunat

  • saya jd silent reader blog blogger2 sme
  • masak
  • makan
  • tdo
  • tgk tv
  • download cter korea
  • online

sekian..itu sahaja aktiviti saya selama saya tidak berhupdate ini..



- tag tag tag -

kne tagged ngan eiqa..adoooiii..mlsnye nak wat..tp demi eiqa saya wat gak coz ni 1st tag dr die..
1. Name one person who made you laugh last night?

:: xde rsnye...
2. What were you doing at 0800

:: zzzzZZZZZZzzzz....
3. What were you doing 30 minutes ago

:: makan spagheti
4. What happened to you in 2006
:: buat matrik kat KMP..masuk UKM..holiday n get together wif family
5. What was the last thing you said out loud
:: klu da #$%&() mmg #$%&*( la...
6. How many beverages did you have today
:: mirinda orange,milo ais n air suam aje..
7. What color is your hairbrush
:: chocolate
8.What was the last thing you paid for
:: parking at cineleisure
9. Where were you last night
:: at home

10. What color is your front door
:: ntah la..saya ni buta warna kot

11. Where do you keep your change
:: dlm kete..

12. What's the weather like today
:: mendung then ptg td ujan
13. What's the best ice-cream flavor
:: vanilla kot..
14. What excites you
:: of coz la holiday-ing kan...
15. Do you want to cut your hair
:: yup2..
16. Are you over the age of 25
:: nop..im still young..25 is the age i want to get married..ahakz
17. Do you talk a lot
:: alot when wif friends..
18. Do you watch the O.C
:: errrrrrrrrr
19. Do you know anyone named Steven
:: mcm ada tp xingat sape die..
20. Do you make up your own words
:: yupssss

21. Are you a jealous person
:: tersangatlah. sape jadi bf saya tu nasib kau la ye..
22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'
:: ana

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'
:: kairol
24. Who's the first person on your received call list
:: gf..its wani..
25. What does the last text message you received say
:: 'aik,bg adik msk ke?akak mls ke?huhu..lom mkn lg la..

26. Do you chew on your straw
:: nops

27. Do you have curly hair
:: ikal la...

28. Where's the next place you're going to?
:: tak taw lg..
29. Who's the rudest person in your life?
:: satu mamat K****G ni..klu da k****g tu mmg k****g la..
30. What was the last thing you ate
:: spagheti
31. Will you get married in the future
:: of coz i am..ngan sape tu not sure yet..
32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks
:: diz past 2 weeks tgk 1 muvie..tu pun td..cicakman..
33. Is there anyone you like right now
:: yupss...tp die x hiraukan saya..sgt sedey kan..huhu
34. When was the last time you did the dishes
:: juz now..
35. Are you currently depressed
:: a little bit je..
36. Did you cry today
:: nopsss la..
38. Tag 5 people who would do this survey
:: xnak tag anyone..



- pecah rekod -

xde gmba 4 the past few days..ape suda jadi?? ntah la labu..no mood tuk amek pix..no mood to update blog to share my day life with korg. im in the mood tok jadi tukang karut..sape2 yg nak ajak mengarut2 tu ley la ajak saya..ahakz..
pecah rekod taw x pegang camera 4 the few days. camera x bwk kuar dr bag pun..klu hilang pun xsedar. hari raya pun x mcm raya...tdo je memanjang..then ble pegi bertam of coz la jd tukang karut. oh ye..tukang karut tu adalah org yg ajak org lain tuk cter bnda2 mengarut. ist not that ckp bnda yg #$%^&..it is juz a chit chat bout things yang never ever happen n then gelak2 smpai nak pecah perut..
miss ppl in bertam perdana..


- in 2008 i've.. -

in 2008 i've..

[x] broken a promise

[x] made a new friend
[ ] fell in love
[x] fell out of love
[x] done something you swore never to do
[x] lied
[ ] stole
[ ] went behind your parents back
[ ] cried over a broken heart
[x] disappointed someone close
[x] hidden a secret
[x] pretended to be happy
[ ] got arrested
[ ] kissed in the rain
[ ] slept under the stars
[ ] gotten in a fight
[ ] kept your new years resolution
[ ] forgot your new years resolution
[x] met someone who changed your life

[ ] met one of your idols
[ ] changed your outlook on life
[x] sat home all day doing nothing
[ ] pretended to be sick
[ ] left the country
[ ] almost died
[ ] drank yourself retarded
[x] lost someone close to you
[ ] been to the hospital
[x] closer to someone
[ ] streaked
[x] gotten
[ ] cried over someone
[x] broken up with a gf or bf
[ ] given up something important to you
[x] talked on the phone all night
[x] learned something new about yourself
[x] tried something you normally wouldn't try and liked it
[x] made a change in your life
[x] found out who your true friends were
[ ] made a total fool of yourself
[x] met great people


- should i -

sometimes..
i wish i had never met u..
im not supposed to care bout u..
im not supposed wishing u were there..
should i give up?


- bestfren forever -

award for them..
miss them..ble nak hangout ni...


- cempedak -

da bape hari saya teringin nak mkn ini..sepanjang perjalanan ke raub ari tu saya carik..tp xjumpa-xjumpa pun. lastly jumpe kat rawang...huuu..
pagi td bekfes cempedak goreng taw...best gler...heeeee...

- perlu ke?? -

artical ni saya amek dr story of my life. tq to incik shumul sebab bg saya amek artical ini dr jajahan beliau. actually saya nak artical ni dibaca oleh seseorg tp malangnye beliau xpnah nak jejak ke sini. i've try so many time bg die hint tuk jejak ke sini..
Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka
Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?
Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.
Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”
Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,
“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.
Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.
Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”
Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma itu…