- bisik-bisik -

sape yg bisik dengan sape nih? korg penah dengar kisah bisik-bisik ni x? bisik jgn x bisik..huhu
kat kuala muda ni if korg nak membeli kena bisik-bisik taw. bisik cmne? haaa..korg kne bisik kat nelayan yg bwk naik seafood dr laut yg fresh tu harga yg korg nak bli. org lain x xley taw bape harga yg korg ckp kat nelayan tu. sape bg harga yang paling tinggi yg dapat bli. fhm x cmne? emp..saya duk kat sana sejam br fhm cmne urusan jual bli diorg..
tgk la..rmai tul org kat pasar..mostly towkey2 la yg memborong kat sini..duit diorg berkepul2 taw..

diorg jual by longgok taw..so pandai2 la sape yg nak bli tu letak harga. if letak terlalu rendah jgn harap la dpt nak bawak blk seafood2 tersebut. if letak terlalu tinggi plak sniri mau ingat la sape yg rugi. so kesimpulan nye kena pandai2 budget..

woo..pakcik hasan ku telah memborong ketam selonggok. selonggok tu ada la dlm dkat 30 ekor ketam n harganye br dlm rm 80++. klu kat kl jgn harap la nak dpt ketam fresh dgn harga yg murah cam gini. ketam yang ada kat pasar tu kaki nye da patah2 da sampai kena ikat ngan getah. wahhh..taw2 je saya kn..mcm slalu g pasar je..hikhikhik..

n pada hari tersebut saya teramatlah sgt puas hati coz dapat mkn seafood yg fresh n ditambah lg dengan masakan maksik imah yg sat sedap..nyum nyum..



1 comments:

Rarai said...

yan..sure psr ni sunyi je..sbb sume org bisik2...hiks!i akn bisik..pkcik..pkcik macho...free jela ikn ni..leh cik?ekekeke ;P