- puasa -


br lepas sahur...makan nasik n sup sayur je..zai msk malam td. masa berlalu begitu cepat. kejap je da masuk puasa yang ke-11. teringat zaman kanak-kanak dlu.hari-hari kira lagi bape hari nak kena puasa. skrg ni da x pyah kira..tup tup da half of the month.

time zaman kanak-kanak dlu klu puasa dapat reward.mak aku ckp reward ni tuk train kitorg puasa. 1st day puasa ari tu berbuka puasa di rumah opah. all the cuz trun sn. tersangatlah meriah berbuka puasa beramai-ramai. so cerita punya cerita terkeluarlah topic rewards. anak-anak diorg dpt rm5 sehari..klu puasa.waaa..banyaknye..rm5x30hr = rm 150..mmg lumayan. so anak-anak mereka ni seusia 5 thn da blaja berpuasa..klu puasa halfday reward dpt half. emp..zaman anak aku nnt bape la aku kne bg lak kn.klu setiap thn naik 50 sen..10 thn lg rm5+rm5=rm10...mmg bnyk.

juz received call from lynn. japg die ajak g PK seawal yg mungkin. bf kesayangan die demam n xlarat nk drive. cian muz..blan2 puasa ni demam lak. skrg dgt cter kat ukm rmai yg kne denggi. hopefully muz not in the list. aku da pnah kena denggi dlu..mmg sgt terseksa. seminggu demam..almost a week after that critical n admit..then it took 3 weeks to recover..means paling kurang pun seblan la sakit. time duk hospital la paling seksa. sehari sampai 4 kali amek darah. sekali amek darah tu smpai 2-3 kali kne cucuk. time tu tangan ni da lebam-lebam mcm penagih dadah. one more thing yang terseksa bila x lalu makan. x lalu makan x pe lg..ni smpai bau makanan pun x bley. asal bau makanan je termuntah. time tu la plak ble org dtg visit je bwk segala makanan. siap bwk ayamas la bagai. kesimpulannya mmg amat terseksa kena denggi. moral of the story..cegah nyamuk denggi.


0 comments: