- Dejavu dikinabalu -

Semalam bukak je laptop tetibe teringat nak bukak website AA. dah lama rsnye xbukak n xbelek2 search tiket murah. 


Ni die haaa Promo dalam kategori murah.

KK ada dalam list. so smlm saje2 tgk ade lg x yg promo fare. belek punye belek mmg ado. so xtunggu lama..terus msg hubs..die pun ok je layankan. so ape lg...dengan lajunye i terus beli.

horraaa hoorreeyy. Im coming to u KK...bulan 10 nnt. dah lama mengidam nak g KK. 1st time pegi dulu few years back mmg jatuh hati dengan KK n kundasang. Hari tu x tdo kat kundasang. kali ni wajib tdo sana. honeymoon lagi..hoyeeeaaa hoyeaaa..i like it!!

Sape2 yang nak g KK, Kuching n len2 destination above. cpt2 la search tiket murah. kitorg dpt RM160 je untuk 2 org return tiket. murahh sesangat ok. mana nak dpt. macam beli tiket bas dah rasanye. Travel period promo ni August - Oct. Kitorg pilih oct sbb bulan2 lain dah full n mmg dah xley nk travel mn2. bulan 8 ni wedding penuh memanjang + bulan raya. so baik lah pegi beraya sakan. September lak nak g Krabi. tinggal lah bulan 10 untuk ke KK






- Honeymoon trip v.1.1 (Hongkong) -

Hari ni husband buka puasa kat luar bersama2 dengan oficemate. makanye si isteri kat rumah xbersemangat n xberselera la nak makan buka puasa nnt sbb ketiadaan suami. gedik sgt kan. i kirim laksa je kat parents da alang2 diorg ke pasar ramadhan. xde masak2 sempena buka puasa sbb husband xde.

so sementara nak tunggu azan magrib ni i bukak la list post lama2 n baru sedar yg ada bnyk draft dlm tu. apsal i macam xingat je yg i ada niat and dah halfway pun dah siapkan entry. kuat lupa betul skrg ni. xtaw la syndrome ape yg sedang melanda diri...

korek2 draft lama..nah die entry halfway honeymoon :)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


At last ada gak time yg boleh dicuri curi nak update blog. ni entry kedua untuk tahun 2013 n mungkin juga ini lah entry terakhir untuk tahun ni sebab bile2 masa je i boleh berubah hati jadi pemalas nak bukak blog (gelak guling2 baca ni sbb dah tulis2 tapi x publish pun)

hari ni i nak update trip honeymoon kami. mula2 nak update pasal nikah, majlis bersanding n majlis bertandang..tapi memandangkan xcukup source(gamba dari op x dpt lg)...so kite kiv dulu...terus skip honeymoon (dari xdpt softcopy from OP..skrg dah dapat album dah pun. lama nye haku peram entry ni dalam draft)



i ngan hubby mmg dr sejak sebelum kenal 2-2 pun kaki jalan. bile dah kenal ada jugak trip yg kitorg pegi sm2 tp xpnah la pegi berdua. sama ada ngan kawan or pegi ngan famly. this is our 1st trip berdua-dua-an


Actually HongKong bukan dalam list honeymoon kami. yang ada dlm list..1st honeymoon trip nak g tioman...2nd honeymoon insyaallah kami nak ke tanah suci mekah (done)..and 3rd honeymoon trip kami dah beli tiket ke Perth (done). ini la plan asal honeymoon trip kitorg. Semua da rancang dari awal n dah lama pun book. tioman da booking hotel..tp x bookng flight je. Umrah dah settle semua urusan. and perth kami da beli tiket dr tahun lepas bulan june. 

tapi nak dijadikan cerita...3 weeks before nak nikah...ms i tgh dicuss ngan op i psl transportation die nak ke alor setar...i nampak promo AA sempena anniversary diorg (xsilap i). mula2 malas nak amek kisah sgt...tp xkisah2 pun email terus bakal suami bg link promo AA. ms tu dlm hati...kat mn lg boleh nak selit trip ni sbb travel period die dec - March kalau xsilap. kalau sepanjang dec - march mmg kitorg da bz tahap xtaw nak kata. so simpan je cita-cita..


pukul 12lebey...dah ready-ready nak tido masih xpuas hati. xboleh tido hokeeeyy mengenangkan promo AA. so i pun check la tiket. check punya check promo kali ni tempat die best2 n mmg sgt murah. yg menarik  cantik dan tertarik...Bali n HongKong. Bali 2org xsilap i...RM200 ++ n Hongkong 2 org RM424. mana nak dpt weyhh tiket hongkong semurah ni. once xgrab promo ni belum tentu lagi akan dpt dimasa akan dtg. so i laju2 terus call en bakal suami. ckp lentok2 sket ngan die..kasi2 hint tiket murah...tp bg lapik jugak ckp kan best kalau bla bla bla. nape murah sgt bla bla bla..

lastly die kata kalau nak...grab je laa...

WHATTTTT??

mcm xpecaya okey...sbb ms da suntuk sangan utk kitorg nak kuar extra expenses yg xde dalam senarai. tiket mmg mampu beli..lain2..mampu ke nanti. dah la 3 minggu lagi nak nikah..

tp disebabkan ini izyan helmi...so i gamble je beli. kalau dpt pegi nnt..pegi la. kalau xdpt...burn je..n kitorg akan ke tioman je nnt

dalam kepayahan orang lain grab tiket murah..kitorg dapat tiket murah





3 - 8 January 2013 


To be Continued

Sambung nnt..hahahaha


p/s: tq suami sebab layan kerenah gila2 isteri u :p




- Berebut balik Raya -

fine...tajuk sangat xley blah. td nampak status fb one of my fren. status die berbunyi begini

"sekarang baru lah saya tahu perasaan bergaduh untuk pulang ke kampung siapa dulu untuk raya"

LoL

nampak simple..tapi boleh membawa kepada laki bini bermasam muka..muahaha

xmaw ckp lebey sebab diri sendiri pun baru lepas gaduh2 manje sbb raya. tapi kitorg bukan sebab turn raya belah mana dulu. gaduh sbb lain. ingatkan bile dah bagi laluan 1st raya as husband and wife bagi laluan beraya kat husband side xde la nak gaduh2 manje n bemasam2 muka. tapi ada jugak nak gaduh nye. adatlah dah berumah tangga. kejap gaduh..kejap lg peluk2 balik. tu namanye gaduh2 manja. ape yg penting tolak ansur. salah sorang kena beralah bila nak gaduh2 ni. dalam kes semalam si isteri surrender sbb xnk masam2 muka. mengalah bukan bererti kalah tahu x. kalah sekarang..menang dikemudian hari nnt. syurga lah bg si isteri :) aminnn aminnnnn

kepada kawan2 yg masih berebut2 nak balik raya rumah famly masing2..jgn la gaduh lama2. gaduh2 manja cukup ye. xkisah la raya mn dulu. nak senang..buat system gilir2. tahun ni raya rumah mak mentua..tahun depan raya rumah mak kita plak. bincang baik2...yang penting haruslah adil untuk kedua dua balah keluarga.


random post

tak update blog adalah satu kerugian. hari ni baru rasa nak menyesal sbb 7 bulan tinggalkan blog. rugi tahu x sbb xabadikan kisah liku2 hidup dari hari ke hari. ok lah..mulai hari ni dah pasang niat nak hidupkan blog kesayangan ni balik. hari ni pasang niat..esok kite padam niat..hahaha

2-3 hari ni sangat weng. dah lama xsakit kepala bagai nak rak..skrg dah kena balik. kesian husband xpasal2 kena jd tukang urut. tgh sedap2 tido dikejutkan oleh si isteri suruh lakukan keje urut mengurut. pastu dah sambung tdo..kena kejut lagi. nasib la si suami penyabar. kadang2 kesian n malas nak suruh urut..tarik tarik la rambut ni sendirian berhad. tgh2 sakit kepala kalau tarik rambut kuat2 mana pun akan terasa nikmat.






- Mr and Mrs Suhail -

Alhamdulillah

i am offically Mrs Suhail

15.12.2012

bersyukur ke hadrat ilahi kerana telah dipertemukan dengan pasangan hidup






i love u mr husband :)

semoga hubungan kita kekal hingga ke Jannah




Nikah

22 more days..

progress kerja kawen xde ape yang bergerak pun. xsedar diri betul i ni. orang lain sebulan sebelum majlis tido xcukup..i masih bersenang lenang. esok - esok bila dah terlambat baru nak menyesal. itu lah i. selalu kena tegur ngan bakal suami sbb suka buat keje last minute :p

hari ni nak abadikan dalam blog theme masa nikah nnt. sekarang ni asalkan jumpe sedara mara..semua tanya tema kaler ape..tema kaler ape.

ada lg yg nak tanye kaler ape??

mari i persembahkan kaler yg menjadi pilihan hati untuk majlis pernikahan kami nnt


Tiffany Blue
Yellow
Cream

i rasa tiga kaler ni bila di mix n match rs mcm sedap mata memandang...sbb tu combination kaler ni menjadi pilihan hati i. kalau org lain kata xcantek xpe... ada aku kesah :p


untuk pelamin, i ngan bakal suami dah bincang untuk menggabungkan ketiga warna pilihan hati...hope it turn nice nnt. kalau x nice..tolong lah jaga hati i ckp nice jugak. dont spoiled my mood plsss kawan-kawan. i xkisah kalau korang tipu sunat kali ni..ahaha





  famly akan pakai kaler ni...sejibik n sebijik. semua baju dah selamat hantar tempah. hope siap on time la baju semua org nanti..

dayang dayang i pun akan pakai kaler yg lebih kurang famly cuma tone die lain sket. slightly light xsilap i. baju plain n kain bercorak polka dot. kain dah selamat bagi kat semua dayang2..hope semua dayang2 dah pegi tempah


untuk bakal pengantin yg akan dinikah kan nnt..light yellow jadi pilihan..

cantiknya lah pengantin kat gmbr atas ni *source google*

baju nikah xsiap lagi. hari tu dah pegi 1st fitting. masa try hari tu baju ngam ngam. skrg ni tbe2 rasa mcm baju tu bakal x muat je sbb badan xkurus2..

2nd fitting nnt 3hb. seminggu lg nk nikah. kalau xmuat aka ketat harus la kena mintak dibesarkan sikit baju nye. itu pun if possible. kalau x..mati la i..

lain2 berkaitan hal majlis akad nikah..lain hari la i update ye..

tema untuk majlis bersanding pun lain hari update...

itu pun kalau rajin :p



Shasmeen Uyun

i dengan online shopping mesti xdpt dipisahkan. tapi i xkritikal mcm org lain :p seminggu sekali je kot pos laju sampai depan rumah ni.

td br lepas place order shawl shasmeen uyyun from Radiusite. Radiusite dah ada improvement. skrg nak beli xyah isi form manual mcm dulu. skrg ni register je sekali then bila nak beli log in, cuci mata, add to cart, n bayar. yesss, makin mudah urusan pembelian skrg ni. xpayah lg tunggu email request payment dr diorg.

shasmeen uyyun yang menjadi pilihan hati kaler putih


putih sebab nak pakai masa majlis khatam Al Quran nnt. baju dah siap n dah collect. x try je lg boleh x. ntah2 xmuat pun sbb dah gemok :p 

i suka kaler ni....


tp akan daya..putih lebih diperlukan




cat and bilik bakal pengantin

wedding progress..xtaw nak kata ok ke x...takut!!

esok nak cat rumah (hall n bilik pengantin). kali terakhir bilik i di cat 7thn lepas. mmg dah kusam habes. just in time untuk dikenakan baju baru. kaler xpilih lagi. esok la pegi beli cat. Weekend panggil abang2 balik..kerahan tenaga untuk alih2 kan barang semua sbb isnin tukang cat dtg. hope tukang cat ni ok la sbb xsuka kalau keje cat mengecat ni drag lama2. semak kepala nnt. Tukang cat janji dalam masa sehari boleh siap semuanya (2 hall n 1 bilik). hope die dpt tunaikan janji dia. kalau die buat keje okey...nnt i buat review ye.

Semalam dah pegi survey bedroom set untuk bilik pengantin. nape susah sgt nak jumpe yg kena dimata i xtahu la. kalau ada je..almari die telalu besar untuk bilik i yg comel ni. ingat nak bedroom set solid wood..tp dengan keadaan bilik i yg comel ni..teramatlah xsesuai untuk menggunakan solid wood. semua almari solid wood gedabak gedabak. HAMPA

Selamat tinggal bedroom set impian


nak kena pegi carik lagi lepas ni mengikut kesesuaian size bilik yg comel. takut kedai perabot xde ready stock. mane taw kena order 2-3 minggu sebelum. ibu ckp kalau dah order senang hati. seminggu sebelum baru suruh diorg hantar. xkisah la mcm mn pun asalkan dapat bedroom set baru..n yg paling penting...ianya percuma dimana pengantin xyah kuar sesen..hahaha...tu yg paling seronok :p

tq banyak2 ibu :)





- 34 hari lg!! -

omg omg omg..

34 hari lg!!!

dulu masa setahun lg nak kawen punya la semangat..survey sana survey sini sampai sanggup tido lambat. lepas start buat bisnes online..masa untuk survey2 pasal kawen dah berkurang. bz mencarik rezeki demi kehidupan yang lebih baik.

mcm xpecaya tinggal sebulan je lg. xpecaya sebab still sm mcm dulu..xde ape yg bergerak. sepanjang balik malaysia ni..kalau x kena push dengan si ibu selagi tu la progress kawen x bergerak.

masa untuk update checklist


34 days to go


Tarikh:
Khatam Al-Quran: 15 Dec 2012
Nikah: 15 Dec 2012
Bride's Reception: 16 Dec 2012
Groom's Reception: 30 Dec 2012



Masa:
Khatam Al-Quran: Pagi
Nikah: Malam
Bride's Reception: 12pm - 4pm
Groom's Reception:  12pm - 4pm




Venue:
Khatam Al-Quran: Home Sweet Home
Nikah: Home Sweet Home
Bride's Reception: Dewan Banquet MBSA
Groom's Reception: Dewan Ukir Mall, Alor Setar


Theme(Colour):
Khatam Al-Quran: White
Nikah:  Pastel Yellow, Baby Blue, Cream
Bride's Reception: Purple, Grey
Groom's Reception: White


Kursus Kahwin & Legal Docs:


Kursus Kahwin (Bride): Done
Kursus Kahwin (Groom): Done


Legal Doc - HIV Test - Bride: Done
Legal Doc - HIV Test - Groom: Pending - tengah tunggu result
Legal Doc - Borang Nikah (Bride): Pending
Legal Doc - Borang Nikah (Groom): Pending


Hantaran for Him:
1. Sirih Junjung: Consider Done. Package
2. Cincin: Pending
3. Wallet and Belt: Pending
4. Kasut: Done
5. Jam + Sunglasses: Pending
6. Set Baju Kerja: Pending
7. Perfume: Pending
8. Food: Pending
9. Food: Pending



Hantaran for Her:
1. Sirih Junjung: Pending
2. Mas Kahwin + Cincin + Duit Hantaran: Consider Done. Semua dah ready
3. Handbag + Purse: Done
4. Kasut: Pending
5. Jam + Sunglasses: Pending
6. Perfume: Done
7. Food: Pending



Hantaran Deco:
For Him: Consider Done (Package)
For Her: Pending



Catering:
Khatam Al-Quran: Done (Catering Makcik)
Nikah:  Done (Catering Makcik)
Bride's Reception: Done (Rass Deco Catering)
Groom's Reception: Pending



Canopy and Halls:
Nikah: Pending (Final Discussion xset appointment lagi)
Bride's Reception: Done (Paid)
Groom's Reception:  Done (Paid)



Pelamin and Deco:
Nikah: Done. Deposit Paid RM500. Balance bayar after finalise sketching. Maybe next week boleh settle
Bride's Reception:  KIV
Groom's Reception: Done




Photographer:
Pre-Wedding: Pending. Sempat lagi ke nak buat ni?
Nikah: Done. Deposit Paid
Bride's Reception: Done. Deposit Paid
Groom's Reception: Pending
Post Wedding: Pending




Videographer:
Save the Date: Pending. On progress. dah shoot tapi rasa mcm teeettt *mls nak comment*
Nikah: Done
Bride's Reception: Done




Wedding Outfit:
Nikah (Bride): On Progress. 1st fitting done. 2nd fitting on 3rd dec
Nikah (Groom): On progress. Tinggal nak carik songket + songkok.
Bride's Reception (Bride): On progress
Bride's Reception (Groom): Suit - done. kena crk kemeja n tie
Groom's Reception (Bride): Done
Groom's Reception (Groom): Done






Wedding's Shoes:
Nikah (Bride): Pending
Nikah (Groom): Consider Done. Mr S banyak kasut yang xpakai lagi..haha
Bride's Reception (Bride): On Progress. Package sekali ngan baju
Bride's Reception (Groom):  Done. Mr S banyak kasut yang xpakai lagi..haha
Groom's Reception (Bride): Consider Done
Groom's Reception (Groom): Consider Done






MUA:
Khatam Al-Quran: Done. xyah nak makeup sgt. tempek2 bedak je..haha
Nikah: Done. Paid Deposit Half
Bride's Reception: Paid Deposit Half
Groom's Reception: Consider Done - Package





Inai: Pending


Handbouquet:
Nikah: Done. Package
Bride's Reception: Done. Package
Groom's Reception: Consider Done





Kad Jemputan:
Nikah: Canceled. Xpayah buat :p
Bride's Reception: Done
Groom's Reception: Done





Doorgift:
Khatam Al-Quran: On Progress. Ibu settlekan and sponsor.
Nikah: On Progress. Baru tempah Yassin :p
Bride's Reception: On Progress. Bekas dah nak siap deco. Tinggal nak beli isi kandungan bekas
Groom's Reception: Pending





Bunga Pahar:
Nikah: On Progress
Bride's Reception: On Progress
Groom's Reception: Pending





Cake:
Nikah: Pending!! Pulut kuning. Xtempah lagi
Bride's Reception: Pending
Groom's Reception: Consider Done




Etc (Bride's Reception):

PA System (Nikah): Consider Done. Abg settlekan
PA System Bride's Reception:  Consider Done. Abg settlekan
MC: Pending
Baca Doa: Pending
Montage: Pending, Baru nak carik gambar
Playlist (Songs): Pending
Best Man: Pending
Maid of Honour: Done! Liyana Rashid
Bridesmaid: On Progress. Nak kena followup bridesmaid punya baju.
Flower Girls: Pending
Baju untuk Family: Done
Photobooth: Pending
Candy Buffet: Pending
Signage: Pending
Thankyou Card: Pending


Spa Treatment:
Date: Pending
Venue: Pending


Honeymoon:
Date: 12 - 15 Jan 2013
Location: Tioman
Air Ticket: Pending
Accomodation: Done


Banyak betul merahnya. rs macam br 50% settle. Yang lain pending n on progress. patut x risau ni???

Huwaaa..sila lah nanges sekarang..

Sob Sob Sob...


Hi blog!

Testing2..lama dah xupdate. blogger pun dah lain. rs mcm da xreti plak nk guna..muahaha. kne explore la nmpk gayanye :p


- One Step Ahead -

salam semua (",)

dah nk seminggu baru nk update. ingt nk tunggu gamba2 di hari kejadian dulu..tp sampai skrg still xdpt.

ahad yang lepas...i telah selamat dirisik oleh future in law. majlis kecil2lan telah diadakan tanpa gadis yg nk dirisik tu. risik la sgt kan..padahal kitorg dah booking mcm2 untuk wedding nnt sebelum majlis merisik ni lg..muahaha. xtahu lah majlis merisik ni practical ke x mcm zaman2 dulu. skrg ni dah mmg sah2 bercinta..ape lg yg nk dirisik2. betul x?

xkisah la ape pun..yg penting..alhamdulillah semuanye hari tu berjalan dengan lancar walaupun tanpa adanya i. terima kasih kepada semua ahli keluarga tersayang sebab telah bersusah payah untuk i demi majlis ini *baca dengan nada tgh buat ucapan terima award* :p

terharu i dibuatnya tengok semua ahli keluarga bersemangat nk smbut bakal besan dtg rumah. malam sebelum hari kejadian..facetime ngan ahli keluarga. diorang semua bz buat itu ini. betapa ruginya tuan punya badan sbb xde ditempat kejadian.

thanks ibu settlekan dari a to z. thanks jugak pada all fmly members yg membantu ibu. jasa korang semua amat dihargai. terharu sgt2
bnyk lagi nk cerita psl merisik..tp gambanye xde. tunggu gmba nnt la k.

perasaan selepas dirisik?
selepas dirisik mmg rasa dia lain dari sebelum tu. tbe2 rasa oohh da nk kawen da aku. yg lain tu xtaw cmne nk explain. rasanye semua org pun rs bnda yg sm kot lepas dirisik/bertunang.
now dah boleh start counting the days :)

217 days to go!! mcm bnyk hari lg kn. tapi percaya la kejap je x lm lg tinggal 200..then 150..then 100 then bridezilla mood turn on..haha

ok bye!!

- Posted using BlogPress from Orked's iPad

- mixed feelings-

Salam ^_^

Esok 6 May. ape yg special ngan 6 May..

dupdapdupdap...

tak taw nk ckp ape yg i rasa skrg ni. gembira..sedih..takut..excited..nervous..

semua bercampur2..

hope esok semuanya berjalan dengan lancar..amin....

hari ni kite shopping dulu... :p

- Posted using BlogPress from Orked's iPad


- CST Production Promo -

Salam semua ^_^
Sesiapa yg xde OV lg esok, isnin pukul 11am jgn lupa refresh page CST sebab diorg ade buat promo..




promo as low as RM1200 tapi i xtaw la cover untuk ape..maybe just a highlight video or anything. jom main teka teki :p




hopefully promo yg diorg buat ni best smpai klu x grab tu mmg akan menyesal selama setahun. klu promo2 biasa n out of budget..terpaksa la pandang sebelah mata n buat2 xnmpk :p
p/s: dear CST, tolong jgn kecewakan kami semua..buat promo best2 sikit ye :)
- Posted using BlogPress from Orked's iPad



- Sponge Cake Pandan -

semalam terajin sikit. nampak jus pandan *eah..betul ke jus* dalam peti ais. pastu tbe2 teringin nak makan kek sponge pandan.

terus amek ipad n google resepi. crk resepi yg bahan2 semua cukup. bile bahan2 semua dah cukup terus dengan pantas nye i bersilat buat laju2 sebelum alanna menanges. kalau die dah start nk berdukung..terbantut cake i nnt.

hasil percubaan kali pertama

tadaaaaa



rupa ada..rasa bolehla. xde la tahap sampai boleh buat jual..muahahaha...

ni cake ke-2 untuk minggu ni. satu pencapaian yang boleh dibanggakan untuk diri sendiri. ari ape ntah baru ni buat cake oren. cake orange ku xde la menjadi sgt. tapi ade aku kisah..ni percubaan pertama. next time boleh cuba lg. practice make perfect.

kena rajinkn diri lagi lepas ni..br la layak nak miliki kmix idaman kalau rajin baking :)



- im back -

Assalamualaikum...

ehem ehem ehem...dengan rasminya hari ni i nak open balik blog i. xde private2 lagi dah. hari tu sampai satu saat tbe2 rasa malas gler nk berblog. pastu sebab mls nk berblog...terus pegi private blog. xde sebab lain kenapa i privatekn blog i selain dr mls n suka2. bukan ape...2-3 minggu lepas ade yg whatsapp i tanye i ok ke x ngan si lelaki pujaan hati. actually kitorg ok je..gaduh2 manja tu biasa la kan..yg kritikal2 xde. n bukan sbb bergaduh ke ape i private blog...

ok...tutup cter psl benda xpenting. ade lg benda penting yg telah menseronokkan hati hari ni.

nak taw ape??

tadaaaaaa...


yeaayyy!! da berjaya beli tiket balik malaysia. xsabarnye nak balik malaysia...xsabarnye nak jumpe kekasih hati..xsabarnye nak buat preparation kawen...xsabanye nak kawen. GATAL!!! :p

before this mcm x bersemangat nak beli tiket nak balik sgt sebab harga ticket yg x masuk akal sbb mahal nak mam***. pastu 2 hari lepas tbe2 tergerak hati nak check harga ticket. tgk2 murah 250euro dr harga yg hari tu. bnyk kn beza die. dekat 1k ringgit malaysia. kelam kabut i nak book tiket. tapi mcm biasa...setiap kali buat booking ngan emirates confirm ada credit card problem. dah agak this time pun confirm problem lg..tgk2 mmg betul. try 2-3 kali xlepas2. lastly stress terus pegi tido. esok pg bgn..check harga ticket masih sm. pastu terus call ayah n ckp psl ni. pastu rilex rilex rilex lg smpai lupa nk beli ticket. lastly mlm td dpt msg dr ayah ckp suh cpt2 bli ticket...maybank dah call n diorg da authorize transaction tu. kelam kabut lagi sekali cpt2 pegi bli ticket n hasilnya berjaya. 

alhamdulillah... :)

p/s - see u in next four months syg!! :)


- The 10 Most Romantic Cities for Honeymoon -

Salam semua ^_^

i taw...tengok title entry mesti ramai je click nak baca this entry. Hot topic untuk b2b kn honeymoon ni..hehe.

ok..ni source from The Knot

10 Most Romantic Cities for Honeymoon

1. Paris


Paris romantic city ke? bnyk source ckp paris romantic city. for me..dulu ms 1st time i g...kecik lg..umur baru 16..masih bawah umur..xrasa pun paris tu romantic city. tambah2 lg masa tu winter..sejuk yg amat..so xdpt nak feeling2 eiffel im in love with you

tapi baru ni..april lepas..i pegi lg sekali menjejak kota paris. seriously..paris adalah sgt best. kalau tanye i..i nak pegi lg sekali x..i will say yes...tapi tunggu dah kawen nnt. nak pegi ngan tersayang...muahaha

xdpt nak cerita best die mcm ne..pegi dulu baru taw. i rasa cuaca pun main peranan. so kalau nak g...pegi la musim2 bunga ke sbb xsejuk sgt n xpanas sgt. so-so.




fun okey lepak2 sambil tengok orang dengan pelbagai ragam..


dari siang..sampai ke malam..xbosan duduk kat cnie sambil minum2 coffee...


nak tulis panjang2 pun mls..bley rujuk entry lm2 kalau rajin :)

2. Venice


Yes, venice pun bagi i romantic city. Been there beberapa tahun lepas. walaupun pegi dengan ibu ayah n adik..dpt rasa aura romantic tu ade bile tgh naik gondola..haha.


lepas tu bagi burung makan dekat Piazza San Marco. Burung semua jinak2..siap naik atas bahu la bagai. ni gambar korek2 dr fb je. yg lain2 ade dlm hard drive..hard drive masih menghilangkn diri..


berlatarbelakang kn gondola2. abaikan posing i yg ntah pape :p


sila bayangkan anda dan pasangan je didalam gondola tu..ohh romanticnye *over*

nak lagi romantic sila amek gondola beserta dengan pemain music sekali. sepanjang trip die akan buat anda2 berasa diawangan nnt *double over*


3. Rome + Florence


rome boleh la tahan tempat die. xde ingatan sangat nak gambarkan mcm ne tempat die tp yg pasti best jugak kalau explore betul2. i pegi dulu xsempat nak menghayati tempat ni dengan betul.






satu2 nye gambar dekat florence.


florence ms pegi keje hujan je...dah la sejuk. malas nk explore betul2..just naik bus hop on hop off. sudahnye xde gambar. skrg rasa nak pegi lg. tapi tunggu kaya n bnyk duit dulu...boley shopping handbag bnyk2 nnt *berangan*

4. New York City



gambar hasil dari google image. xpernah pegi lg. romantic ke new york? tapi rs mcm best je bile tengok new york dlm movie.

nak berangan la...pegi honeymoon new york sempena anniversary ke 25 (Silver) nnt. masa tu umur 50 tahun. loan asb dah abes byr masa tu. boleh la nk honeymoon jauh sket :)

5. Honolulu, Hawaii



cantek...tapi rasanye xde dlm list nak pegi sbb nnt mesti bnyk ikan paus yg sexy2 and naked terdampar kat sini. xckp tempat lain xde yg mcm tu..tapi kat sini mcm lg bnyk kot. cacat pemandangan suhail nnt...hahaha

6. Barcelona


bagi i...not so romantic city


tp boleh la nak jalan2 amek gambar mcm ni dengan husband korang..hahaha


kalau dah agak berumur....mcm ni pun boleh. romantic ape pakcik tu pimpin isteri die. xsemestinye dah tua kena duk umah je. bile dah pencen nnt pun masih boley g jln2 cmni :)


beach from the sky. ni masa naik cable car nk turun ke barceloneta beach from montjuic hill


lepak2 tepi pantai best...pasir die halus yg amat...


7. San Francisco




baru berangan nnt kalau dpt pegi new york boleh la pegi san francisco sm. sekali google tgk tgk 2905mile dr new york ke san francisco...gler jauh. cancel lah. melepas nak naik tram kat atas ni. comel lah tram ni..

8. Vienna


i pernah la berangan nk pegi vienna tapi i sendiri xtaw nape i nak pegi cnie. antara vienna n new york...new york lg menjadi pilihan hati...muahahhaa

9. London

satu2-satunye tempt yg dalam list ni yg penah dpt g ngan suhail :)


romantic x kami *geli*

muahahahaaha


sorry la kalau korang dah boring tgk gamba2 ni sbb i dah bnyk kali upload gmba yg sm. xboleh nak stop dr recycle gmbar yg sm sbb i sgt2 suka sme gambar yg ade.


walaupun dah pernah pegi cnie bnyk kali dengan org lain n sekali ngan suhail...i trus akan tetap menyimpan angan2 nak pegi lg ms boxing day 10 thn akan dtg..


dah ckp kat suhail..anniversary ke 10 pegi london sekali lagi. kenapa ke 10 sbb lama sket dapat kumpul duit untuk shopping ms boxing day..hehe


10. Prague



xde dalam list nak pegi. kalau ade duit terlebey2 boleh la nak pegi :)

.
.
.
.
.
.

out of all tempat2 kat atas ni...

destinasi honeymoon yg ke-2 berangan nak ziarah ke sini..


insyaallah

eahh..ade ke org g honeymoon buat umrah. ok lahh..klu xhoneymoon..ziarah la kan..

Official honeymoon xtahu lg nak pegi mn. xpernah discuss secara serious pun walaupun bayang2 pegi mn tu da nampak.

okeyy..cukup dah berangan2. berangan x salah kan. disamping berangan..at least i letak target mn nak pegi n tahun bile nak pegi. kalau ade rezeki nnt sampai la :)